Avlämningsträning med Boss

Körde lite latmansträning när jag satt i soffan och drack kaffe på lunch 😉 . Passade på att träna avlämningar i hand med Boss.

Han har haft beteendet att han springer hela vägen fram till mig med saker jag kastar, men precis när han kommer fram så WROOOOM drar han åt sidan för att han vill att jag ska jaga honom. Inte bästa beteendet för avlämningar 😉 .

Jag har gjort ett par småsaker för att förstärka upp avlämningarna:

  • Aldrig jaga efter honom om han avviker från avlämnandet, utan då blir jag passiv och tråkig. Enda sättet att få leka mer är att komma in med leksaken till mig.
  • Hakan i handen, alltså förståelse för att komma och trycka hakan/nosen i min öppna handflata (först utan föremål, sen även med föremål i munnen på honom)

Så här såg delar från lunchpasset ut:

 

Parallellt med detta ska jag lägga på gripandeövningar och ingångsträningar med apport, så att han i slutändan förstår att gripa, komma in i ingång och hålla fast tills dess att jag tar i apporten 🙂 .

5 reaktioner på ”Avlämningsträning med Boss

  1. Hur lär du in hakan i handen? 🙂 Går en aktivitetskurs med vovve nu där vi skall lära honom att komma in med en leksak till mig. Han springer gärna wroooom förbi mig! Har gått bra inne i köket, men efter att ha testat på större yta så inser jag att det är pga att det är så trångt där jag stått då så han har inte kunnat springa iväg. Kanske borde lära honom hakan i handen?

    • Jag shejpar in det 🙂 . Sätter fram min öppna hand och klickar för varje ansats hunden gör att ta sig mot handen med hakan. Sen snävar jag in kriterierna för hur mycket av hakan som ska ligga i handen och hur länge den ska ligga där innan klicket kommer 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s