Tack och lov för Susanne

I lördags när vi kommit hem efter skogspromenad med alla hundarna så visade Smalis att han var smärtpåverkad. Han är inte en hund som visar något sådant i första taget, så när han stod med hängande svans, hängande öron och en ovilja/oförmögenhet att vare sig sätta sig eller lägga sig så visste jag att han verkligen hade ont, men jag visste inte var. Direkt blev jag orolig att det var något fel inne i kroppen på honom, organ eller liknande (har man haft en maghund som Homer så går alla tankar alltid direkt till organproblem 😛 ) och jag ringde till jourhavande veterinär och fick en tid att komma in.

Väl där blev det först rutinundersökning med temp, puls och lyssna på lungor och hjärta (allt superfint). Sen test av rexlexer i tassar och övriga delar av benen (inga problem) och till sist lite böjningar och bändningar i kroppen. Här kom den första reaktionen från Smalis på hela tiden, när vet böjde i nacken undslapp han sig ett litet pip. Eftersom han var smärtpåverkad och vi ville vara helt säkra på att det inte var något inne i kroppen som spökade, så blev han inlagd på smärtstillande och för att ta lite prover (hur kommer det sig att det ALLTID händer saker på helger och jourtid 😉 ?! ).

Både jag och Andreas gick som på nålar resten av lördagen (fy fan vad man mår dåligt när hundarna är dåliga 😦 ), men som tur var så ringde vet runt 10,30 på söndagen och berättade att alla proverna de tagit var helt jättefina, det fanns ingenting som visade på något som helst fel inne i kroppen på honom. SÅ SKÖNT!! Så Smalis fick komma hem, och förutom att han var stel och öm så var det ändå en relativt pigg och väldigt glad hund som vi hämtade hem.

Då hade vi ju bara nacksmärtan kvar att gå på, och som tur var hade vi redan en bokad tid hos allra bästa Susanne på ProBonoK9 igår. Det är så skönt att ha henne i närheten, hon vet hur våra hundar känns i ”normalläge” och är extremt bra med hundarna, de verkligen njuter när de är hos henne!

141015,1Foto: Elin Åström

Efter att ha tittat på Smalis rörelsemönster (hur han belastar/avlastar osv) så tog hon sina varsamma händer och kände igenom honom, och direkt så slappnade han av för att han kände sig helt trygg med henne och vet att hon hittar onda punkter och kan ta bort dem ❤ . Det hon hittade var en STOR muskelbristning på höger sida, från nacken ner till benet typ, som inte alls är konstigt att han fått så ont av då det spänner och svider och ömmar.

När vi åkte därifrån så var det med en uppstartad rehabplan och en Smalis med ett mycket lättare, mjukare steg och en mycket mer avslappnad kropp ❤ . Fy fan vad det är skönt att ha Susanne som ser till att våra hundar får allra bästa behandling och allra bästa förutsättningarna både för att förebyggande friskvård och för snabbaste, tryggaste återhämtning efter skada ❤ .

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s