Höstens inomhuspremiär

Igår möttes Supertrion upp för höstens första inomhusträning 🙂 . 3 timmar hade vi bokat i Göteborgs Hundarena och det blev EXTRA gott eftersom det verkligen vräkte ner regn utomhus!! Kallt, grått och vått är inte SÅ peppigt väder att vara ute i jämt 😉 !

Jag var superöverambitiös och hade med mig alla tre träningshundarna, och trots lite ostruktur i mina planer (vilket ska skärpas upp till nästa gång) så fick alla träna ett par pass var och alla blev nöjda efteråt 🙂 .

Pu håller på och byter tänder som en galning (tandlös kärring är bara förnamnet 😉 ) så från nu blir det ingen kamplek på ett tag då hon ömmar i munnen. Hon visade däremot igår att köttbullebelöning går toppen (har massa småsår på händerna idag efter att hon ville ha köttbulle NU 😛 ) och även att en crackleball (boll med typ petflaske-plast i som knakar) är the shit. Så det får bli sådana belöningar ett tag 🙂 . Hon fick mest träna engagemangsövningar, vara i bur medan andra tränar och följsamhetsövningar. Testade för första gången i går valpövningen att slänga iväg en godis, och medan hon tar den så går jag iväg därifrån så hon ska söka upp min vänstra sida som i en anslutning från ex. rutan. Den övningen skötte hon jättebra, hon var snabb att äta upp godisen och snabb att söka upp min vänstra sida (extra plus för att hon oftast ansluter i en riktigt bra position 🙂 )

Boss fick fila på smådetaljer i vad som ska bli ett fotgående, som att sitta med fokus i fotposition, betingning av ordet ”fot” (som jag vill ska betyda att han ska sitta vid min sida med fokus mot mitt ansikte), lite följsamhet, lite inkallning och lite 2:ans apportering.

 

Och så Lyxa, min allra allra bästa Lyxa ❤

141016,1

 

Lite klipp från några av elitmomenten:

Zätat kändes fint, ingen knäck i öronen vad gällde skiftena trots att jag kände att hon var lite varvad 🙂 .

 

Inkallningen gjorde mig SÅ förbannat nöjd!! Trots att jag la henne nära mig så sträckan blev väldigt kort, så satsade hon ändå fullt ut och gjorde både avslutet och ingången SÅ bra!! Hurra!!

 

Rutan hade nog det snyggaste konskicket som vi gjort ever! Där kan man verkligen inte se att vi fått träna mycket på farten, och det är ännu ett bevis för mig att träning faktiskt lönar sig 😉 !

 

Dirigeringsapporteringen fick jag stärka upp ”lyssna på vad jag säger och tänk inte så mycket själv” 😉 . Själva konskicken var bra, men jag vill inte att Lyxa ska stanna på eget bevåg utan hon ska ha tanken att springa ut och runda kon, om inte jag ger ett stannakommando. 3:e rep så sprang hon fint tillbaka till mig så vi kunde få slutfört momentet. Blev ett slarvigt gripande (tror hon har lite svårt att anpassa farten till underlaget), men SÅ NÖJD med hennes avslut och ingång!! Galopp hela vägen igen, härligt!

 

Och så sista klippet, hopp metall. SÅ NÖJD! Apporten rullade in bakom dörren och Lyxa såg den inte till en början, men ÄNDÅ så när hon får syn på den så griper hon den snabbt och galopperar in!! Duktiga hund!

 

2 reaktioner på ”Höstens inomhuspremiär

  1. Så då VAR det du! Jag var på stretchingkurs i detaljhallen. När vi var klara strax efter 20 kikade jag in i stora hallen och såg en rosa keps! Är det HON, kanske …, tänkte jag men var lite för star strucked för att gå in med hund och jobbkläder (= klackar och skinnjacka) 😉 Eller bara blyg he he. Är så himla imponerad av ditt jobb med dina hundar och framförallt hur jordad du är trots att du kommit så himla långt. Finns det någon möjlighet att träffas och snacka eller om jag kan titta på och bli inspirerad i hallen? 🙂

    • Haha, starstrucked behöver man absolut inte bli, jag är precis som alla andra (bara lite mer rosa än de flesta 😉 ). Men tack för berömmet, alltid kul att höra snälla ord 🙂 !

      Tyvärr är jag sån att när jag är och tränar, då vill jag fokusera helt på mig, mina hundar och mina träningskompisar, så under träningspass i hallen är jag inte social utan då är vi i bubblan 😉 . Men jag hoppas att bloggen kan ge dig fortsatt inspiration då jag delar med mig av det mesta här 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s