Talangläger (fre-lör)

Har spenderat en fantastisk helg med alla härliga människor i Talangtruppen och Spetsgruppen, det här lägret superbra förstärkt av Anders Kjernholm, Helena Lindholm och Thomas Lundin. Vi har haft otroligt trevligt, fått till jättebra träning, haft intressanta diskussioner och skrattat MYCKET! Jag älskar de här sammankomsterna och är så glad att jag får vara en del av det 🙂 ! Jag fick otroligt mycket lydnadspepp och träningsinspiration från alla håll och kanter i helgen och känner mig SUPERTAGGAD!!

Fredagen började dock med bruks tillsammans med Jonna 😉 . Eftersom fredagskvällen på lägret bara innebär samling, info och umgänge, så ville vi trötta ut våra hundar lite och åkte därför till en närliggande äng och körde lite upplet. Duktiga brukshundarna jobbade på finfint, även när det överraskande kom skithöga skott från skjutbanan tvärsöver vägen. Foton tagna av Jonna.

141020,1 141020,3 141020,5 141020,10 141020,13   141020,17 141020,18 141020,19

 

141020,16

Vid 17 samlades alla lägerdeltagarna och vi fick lite mat och tog en klassisk presentationsrunda, och fick sen en föreläsning i coachning av PO Lindvall. Vi i Spetsgruppen fick även gå iväg för lite egentid och lite samtal med Helena som skulle vara coach/bollplank för oss under helgen.

Vi var klara närmre 22, och då packade vi på oss och hundarna reflexer och gick in till stan och köpte lite snacks. Några tappra få orkade sitta uppe en stund på kvällen, jag och Jonna delade en flaska vin och sen kom vi i säng runt 00.30. Det som är extra skönt med läger på Tånga Hed är att det – till skillnad från många andra vandrarhem man bott på 😉 – är riktigt suveräna madrasser i våningssängarna, så jag sover superbra och som en sten där 🙂 .

På lördagen kom vi upp strax efter 7 och började dagen med en reflexpromenad med hundarna 🙂 . När man klev upp var det verkligen KOLSVART ute, men som tur var ljusnade det rätt så fort, så runt 7,30 hade vi ledljus 😉 .

141020,21

7,45 öppnade frukosten (SÅ lyxigt att bara kliva in i restaurangen och bara plocka på sig frukost 🙂 ) och vid 9 startade vi träningen. Vi hade fått tre moment som de ville att vi skulle titta lite närmre på; Zäta, fotgående och vittring. Vi hade ju även den fantastiska förmånen att ha med Thomas Lundin, som bl.a sitter med i SBKs lydnadsgrupp och har dömt lydnadsVM (han brukar även kallas domarnas domare 😉 ), som fick prata om vad han som domare tittar på och vad man ska tänka på ex i fotgåendet, hur man för sig och hur man ska röra sig för att undervika att dra på sig nerdrag för DK. Han gick även runt när vi tränade och tittade, och stannade gärna till för att svara på frågor och berätta hur han tänkte om bedömningar på utföranden. Helt otroligt bra!

Zäta känns som ett av våra starkaste moment, förutom några enstaka felskiften ibland. Och jag fick detta rätt bekräftat från mina kamrater i Spetsgruppen samt Helena, som alla tyckte att det i huvudsak såg fint ut med bra stadga och bra gående av mig. Det som jag ska ta med mig att träna mer på är allra sista sträckan från sista skiftet till avslutet, där jag verkar ha fått till en för hög belöningsförväntan hos Lyxa så hon vobblade lite och blev lite sned i den avslutande halten. HELT onödiga poäng att tappa och att lämna domaren med ett dåligt avslut i minnet 😉 .

Förutom några detaljmissar i fotgåendet (några fokustapp främst i sakta marsch men även mot lite väggar och dörren, samt några sneda sättanden) så är jag riktigt nöjd med helheten och känslan i fotgåendet, vilket jag faktiskt oftast är 🙂 . Och inga ljud någonstans, toppen!

141020,22

 

Och så sista träningen, som fick mig att bli helt jubelstormande glad; Vittringen!

Visst, hon trampar när jag vänder om och typ tjuvstartar 😉 ! Men hon galopperar ut, söker av fint och tar pinnen vid första träff, och bäst av allt: Ser ut som hon ska trava tillbaka, men hon kommer på sig själv och väljer att gå upp i galopp tillbaka 😀 ! Och detta var första försöket, och rätt så tävlingsmässigt. Bästa Lyxa ❤ !

141020,23

 

Vid 16 var vi träningsklara för dagen, så då packade jag och Jonna på oss regnkläder och gav oss ut på promenad med hundarna i regnet. Det var riktigt skönt att efter intensiva timmar i hallen bara kunna gå ut och låta tankarna vandra lite. Vid 18 blev det middag, och efter det höll Thomas en grymt intressant föreläsning om de nya lydnadsreglerna som är under diskussion, och där det troligtvis kommer att anammas de internationella reglerna och dessa kommer komma i fullt bruk till regelrevideringen 2017 (mer går att läsa exempelvis här). Det var en faktaspäckad föreläsning med filmklipp från de olika klasserna, och vilka likheter och skillnader det fanns med våra lydnadsklasser idag, både momentmässigt och bedömningsmässigt. Helt otroligt intressant, och SÅ bra att ha med en så kunnig och trevlig föreläsare som Thomas, han gav oss superbra svar på alla våra frågor!

141020,27 Foto:Jonna

Efter att Thomas var klar så samlades vi i Spetsgruppen för att sammanfatta dagen lite med Helena, och sen med Anders för att prata lite om gruppen som sådan, om våra tankar och hur vi ska driva gruppen bra framåt. Jag tyckte att det blev ett bra samtal, och jag tror att vi alla kommer kunna dra nytta och styrka ur gruppen för att utvecklas så bra vi bara kan! Det är ett gäng superduktiga hundtränare med hundar med så himla hög potential! Plus att vi garvar på rätt bra tillsammans, bara det är ju ett framgångskoncept 😉 !

Efter en sista kvällsrastning i spöregn och kolmörker (där Lyxa i strålkastarnas sken körde superfina fjärrar i det pissevåta gräset och hällregnet 🙂 ! ) så blev det en lite tidigare kväll än fredagen, och jag kan ju lova att jag somnade rätt fort efter att jag släckt lampan 😉 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s