Talangläger (söndag), minitävling och lyckotårar

Söndagen på Talanglägret började likadant som lördagen, upp klockan 7 och en morgonpromenad i mörker, frukost 7.45 och samling kl 9.

Vi startade söndagen med minitävling som brukligt är, denna gång var momenten Fjärr – Inkallning – Fotgående. Jag fick till en RIKTIGT välplanerad och bra uppvärmning och Lyxa levererade perfekt, så redan där var jag nöjd 😉 .

141020,1

 

Vi drog startnummer 4 och hade en god känsla när vi klev in på planen, och den höll i sig 🙂 !

Fjärren var inte helt tokig! Gillar hennes fokus när jag lämnar henne, och uppsittet var inte alls illa! Sitt-stå är balanserat och bra, och bra att stå-ligg bara gav ett tasslyft på vänster bak men en fryst höger bak. Sen var det ju HELT onödigt av henne att i ligg-stå ta ett så långt kliv att hon fick ta ett balanskliv med en baktass 😉 . Liten framflyttning av vänster bak i stå-sitt (men frusen höger bak, bra) och ett halvsegt läggande som jag tror kom av mitt tonläge och ett något slarvigt handtecken. Men som sagt, jag tyckte att det var en helt OK fjärr så jag kände mig nöjd 🙂 .

Inkallningen…. Så. JÄVLA. BRA!!! Så HIMLA skönt att vi verkar ha fått tillbaka våra avslut igen, som jag vet att vi kontinuerligt måste jobba på. Men när sista sträckan sitter… jävlar vilken fin inkallning vi har då! Jag är nöjd med ALLT!! Fokus vid lämnandet, farten, skiftena, avslutet och ingången (VILKEN ingång 😀 !!!!). Duktiga, duktiga Lyxa ❤ ! Både precis i ingången, och även efter vi var klara med tävlingen, så kom det tårar av lycka i ögonen på mig ❤ !

Fotgåendet var rätt bra det med 🙂 . Vi fick några ljud i nån vändning på stället och nån stegförflyttning, men det var för att jag har dragit upp hennes förväntan så på belöning efter avslutet på inkallningen, så jag lyckades inte helt ta ner henne i aktivitetsnivå innan vi skulle in i fotgåendet. Missade ett sitt i bakåt marsch (som typ aldrig händer, så det struntar vi i nu 😉 ) men i övrigt hade vi en grymt fin helhet och balans tycker jag! Och raka, fina sättanden 🙂 !

Sen är jag VÄLDIGT nöjd med våra transporter, både in och ut från plan men även de korta mellan momenten. Kändes superfina och balanserade 🙂 .

Efter att vi i Spetsgruppen var klara så gick vi bort till vårt hörn och tränade. Vi körde gemensam platsliggning, där jag valde att ta tillbaka hakan i backen. Lyxa tog ”plats”kommandot perfekt trots att jag inte använt det sen typ februari, och låg som en klubbad säl med huvudet nere under tiden och störningen. Jag funderar på att ta upp det utförandet på tävlingar igen, men vi får se…. 😛 .

141020,3Lyxa, Chess, Lyra, Flame, Ayla, Edda

Under resten av dagen fick jag och Lyxa tränat dirigeringsapportering, fjärr, vittringssortering. Och så tränade jag lite på att kunna få Lyxa att växla mellan hög aktivitet och sen kunna samla ihop sig och gå rätt in i ett fotgående. Det fungerade riktigt bra, från flamsig kamphund till samlad och TYST lydnadshund 😉 .

Helt plötsligt var klockan 15 och det var dags att samlas för en sista fika och utvärdering. Sen var det bara att ta en sista rastningsrunda med bästa träningskompisarna innan man for hem.

141020,4

Återigen har det varit ett fantastiskt läger med massa inspiration, skratt och duktiga hundar ❤ ! Och som jag sagt förut, är ni intresserade av att lära känna massa trevliga, duktiga människor och få en rejäl lydnadsinspirationsinjektion, sök till Talangtruppen 😀 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s