Att sluta när känslan är på topp

Idag stack jag och Lyxa iväg en sväng till Kungsbacka för att tävla spår. Gråmulet och uppehåll nästan hela tiden under lottningen på parkeringsplatsen vi möttes på, sen öppnade sig himlen en sväng….

141026,1

141026,2

 

Tursamt nog så slutade det regna i tid till vi kom ut till spåret, men i gengäld så blåste det typ storm 😛 !! Spännande värre att ta sig an ett ängsspår med sådana vindar! Kan ju säga att världens finaste finska mössa kom väl till pass i blåsten 🙂 .

141026,3Vår upptagsruta

141026,9

141026,4

 

Runt 9 kom domarna och jag fick släppa på. Lyxa gjorde ett SUPERFINT arbete i upptagsrutan, i stark vind gick hon i stabilt och sansat tempo ut i rutan, tittade av åt höger och vände sen superfint ut åt vänster i ett klockrent framspår. Ett klockrent framspår åt hennes ”svåra” håll, YAY 😀 !! Hoppas hon fattat nu att alla upptag inte är åt höger 😉 !

Tyvärr så blev inte resten av spåret lika bra som upptaget, enligt Lyxas nos hade det flyttat på sig ett gäng meter från spårkärnan så på första (långa) raksträckan missade hon 2 pinnar och på sista raksträckan en 😛 ! Med bara 4 + slut med hem så KUNDE jag ha varit missnöjd, men jag var dels så himla otroligt nöjd över hennes framspår, och sen såg jag ju att hon verkligen spårade hela tiden, det kunde ju inte hjälpas att vittringen flyttat sig såpass mycket att hon inte stötte på pinnarna där. Och det blåste verkligen OTROLIGT mycket, så duktig Lyxa ändå 🙂 .

141026,5Med vinden i öronen 😉

Tillbaka till klubben för en snabb kaffe och macka innan det var dags med lydnad. Med det kassa poängresultatet på spåret tänkte jag köra lydnaden som träning och se om vi kunde få till något bra där. Och (beroende på hur man ser på det 😉 ) det fick vi. För när det var dags för inkallning, och jag vände mig om efter promenaden till inkallningspunkten, så hade hundj****n satt sig upp 😛 ! IGEN får man väl säga, detta har ju hänt på tävling (och endast tävling) förut. Men eftersom vi ändå var körda så kostade jag på mig en röstkorrigering med ett bestämt ”LÄGG!!” på 75 m avstånd så hon fick komma i liggande ställning innan inkallning. BRA att kunna komma åt det på tävling, det var hon inte beredd på 😉 !

Resten av lydnaden kändes helt OK, inget himlastormande bra men inte heller några rejäla katastrofer. Framåtsändandet fick lite väl kort galoppsträcka, men hon gick rakt igenom mitten i gruppen (var nära att ta sikte på en kon första sträckan saktagående, men kom på dig själv och rätade upp sig, duktig ❤ ). Krypet, skallet och tungapporten kändes jättebra, och hoppet gjorde hon jättefint återhopp efter att ha hamnat snett åt höger helt utanför hindret 😉 .

Med dåliga spårpoäng och dåliga (troligtvis, jag tittar ju aldrig på poängen på planen) lydnadspoäng så gjorde jag en snabb konferering med Jonna och Liza, och kom fram till beslutet att stryka mig. Jag var trots de dåliga poängen supernöjd med vad både jag och Lyxa hade gjort, Lyxa var pepp och tyckte att vi hade haft lattjolajbans. Jag kände inte att vi som team skulle tjäna någonting på att fortsätta och riskera att få till en dålig feeling utan att ens ha chans till något bra resultat, utan vi kände oss nöjda med dagen där. Kändes som det rätta beslutet för oss att ta för oss som team 🙂 !

141026,8Duktiga, glada Lyxa

Hemmavid hade Andreas och resten av hundarna varit ute i skogen (i spöregn), och när jag och Lyxa kom hem tog vi en fika och gick sen ut och ångmoppade och skurade golvet i hundhuset. Det blir lite lätt smutsigt nu under blöt-hösten 😛 . Efter det har det varit (och kommer kanske vara resten av kvällen) slappt och lugnt i soffan!

141026,10

141026,11

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s