En sund själ i en oöm kropp

Idag är första dagen på flera veckor som jag vaknar relativt pigg och känt mig utvilad när klockan ringer strax efter 6 🙂 ! Helt underbart! Jag tror att det har mycket att göra med att jag och Smalis var på ProBonoK9 igår och blev genomgångna bägge 2. Jag var otroligt spänd i nacken (säkert att göra med min huvudvärk i måndags) och hade en liten konstig knix i skulderbladet/ner i armen (klassiskt för kontorsjobbare), men Susanne jobbade igenom allt så det släppte, och jag blev gött nästäppt (cirkulationen kom  igång ordentligt 😉 ) och sen helt mjuk och oöm i kroppen. Underbart!

Och så var det dags för Smalis tredje rehabbesök sen han skadade sig för 16 dagar sen. Och både jag och Susanne blev underbart glada när det inte fanns någonting kvar som pekade på fortsatt smärta eller skada i musklerna, allt kändes toppenfint och Smalis njöt ordentligt av sin ultraljudsbehandling och sin massage ❤ .

141029,1

 

Nu fick han en OK-stämpel i rumpan och vi fick grönt ljus att trappa upp träningen för att komma tillbaka i toppform inför agilitysäsongen 2015 🙂 ! Så nu kommer vi utöver koppelpromenader lägga på:

  • Pilatesboll 3-4 ggr i veckan
  • Ströva fritt (som ensamhund till en början så det inte råkar bli för galna språng och svängar när de andra är med 😉 )
  • Slalom mellan benen (långsamt)
  • Skritträning i mossa/ljung 3-4 ggr i veckan

Jag säger det igen, jag är SÅ tacksam över att vi har ett så nära samarbete med Susanne ❤ ! Det är så otroligt tryggt och vi får fantastisk hjälp att hålla våra hundar i topptrim, oavsett om det gäller rehab eller förebyggande friskvård 🙂 !

2 reaktioner på ”En sund själ i en oöm kropp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s