Pilatesboll och 3-hundsträning

Igår påbörjade vi Smalis utökade träningsprogram genom att vi ska plocka in pilatesbollen mer frekvent. Vi börjar med korta pass 3-4 gånger i veckan, det här veckan är varje pass på sammanlagt tre minuter (1.5 minuter på bollen – vila 30 sek på golvet – 1.5 minuter på bollen) och kommer sen utöka detta efterhand. Och när vi ändå kör med Smalis, så får alla hundarna sig ett pass på bollen 🙂 . Det är ju grym träning både för balans och för de små, små inre musklerna ex runt ryggraden.

141030,1

141030,2

141030,3

Senare på kvällen åkte jag med Lyxa, Boss och Pu till Göteborgs Hundarena för att träna med Jonna och Zolo. Jag hade egentligen bara tänkt ha med 2 hundar, men alla tre sprang till dörren och var så glada (Barney och Smalis höll sig hos Andreas 😉 ) så då kunde jag inte med att lämna en av dem hemma ❤ !

Det är lite svettigt att träna tre hundar under samma pass, ställa om sig inför alla tre som ju alla är olika individer med olika styrkor och svagheter, men med lite planering och med bra träningskompis så flyter det ändå fint! Vi gick nöjda och glada ifrån träningen allihop, så det måste ju vara ett gott tecken 🙂 .

Boss fick mest träna följsamhet/fotgående, där jag försöker hitta ett sätt att gå som passar oss bägge och så han hinner hänga med i mina steg (han hamnar lätt lite långt bak), samt ställande under gång och sättande under gång. Lite vardagsplatsliggning och mycket lek kom även med!

141030,5

 

Pu fick jaga boll och vara följsam 😉 . Lite pallträning blev det också. Och så då givetvis ligga i bur medan de andra tränar. Vi såg ju igår att Tina har blåst mig, det är inte en aussie jag köpt utan nån korsning mellan katt och dressyrponny, kolla de där frambenen och den långa svansen 😉 .

 

Lyxa var en stjärna ❤ ! Galopp i vittringen från första början, galopp på hopp metall, jättefin fjärr (minus ett endaste litet tassflytt), en superfin inkallning med kalasavslut och kunde runda kon i dirapp utan att tro att hon skulle stanna trots att Jonna la ut apporterna tävlingsmässigt. Guldtjejen!

 

Mitt allra finaste träningsgäng ❤

141030,4

2 reaktioner på ”Pilatesboll och 3-hundsträning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s