Y&B-bruksbrudar

Vid 08 i morse åkte Andreas och snuserkillarna iväg för att jobba på värmeverket, medans jag och aussietjejerna stannade hemma och åt frukost, packade och kokade kaffe både för termos och for the road.

141108,1

Vid 9.30 åkte vi in mot Alingsås för att skicka iväg ett paket, och för att vid 10 möta upp Elin, Vilja och Hippie för en bruksdag i skogen. Som alla riktiga bruksdagar finns det ett moment som är det allra viktigaste att få in flera gånger om: Fikastunden 😉 !

141108,2

 

Pu fick påbörja sin sökkarriär med två grundläggande kunskaper: Gripa/bära lösrulle från figurant samt glädjen/viljan att hitta person i skogen. Med lite Y&B-pepp och baconost så gick Pu från kattlika boxningsfighter med tassarna till att gripa lösrulle hos Elin och vända upp mot mig för att få baconost 🙂 . Hon fick ett sånt pass i början av dagen, och ett i slutet. Tyckte att delar av polletten trillat ner bara mellan de två passen! Kommer fortsätta gripa/överlämnaövningar separat hemma, både ensam med olika föremål och från ”figge”/medhjälpare/Andreas 😉 .

Springa ut i skogen och hitta folk/Elin tycker Pu är dökul! Inga problem alls på vare sig fart eller motivation 🙂 . Testade ett skick med utsuddning av synretning (Elin visade sig innan hon gömde sig, sen gick jag och Pu ett varv runt bilen), och då sprang Pu snabbt ut till ca 2/3 av sträckan, tvärnitade och liksom funderade en sekund, och sen fortsatte ut i samma tempo tills hon hittade fram till Elin.

Att leka sökgrunder är som sagt superkul enligt Pu, men man blir faktiskt rätt så trött även av roliga saker 😉 ! Söta lilla hjärtat ❤

141108,4

 

Till våren ska vi gå kurs/privatlektioner i sök så jag får en aning om vad jag håller på med 😉 . Just nu leker vi bara in bra och viktiga grunder som kan vara bra att ha, bygger upp glädjen och viljan. Systemet börjar vi med senare!

 

Lyxa fick 4 upptag som Elin stolpade ut. Idag körde vi på Höger-Höger-Höger-Vänster. 

  1. Analys av bakspår, valde framspår
  2. Samma som 1
  3. Bakspår, återtagen och omskickad. Då analys och framspår
  4. Direkt framspår vid första kontakt (trots 3 högerspår innan!)

Riktigt bra träning för Lyxa, och jag är så himla nöjd över de analyser hon gjorde idag och att hon inte gick på högerspår av ren rutin det sista 🙂 ! Duktig spårhund ❤ !

141108,5

 

Sen fick Super-SpårHippie ett skogsspår (där vi felkommunicerade om var/vad slutet var 😛 ) och sen en tripp till Tånga Hed och ett ängsappellspår till Vilja (där vi felkommunicerade var början var 😛 ), lite nyttig McDo-lunch och avslutande kaffestund. 5 timmars träningsdate flyter otroligt fort, men jag är supernöjd med dagen och med mina allra bästa bruksbrudar ❤ !

141108,6

 

 

Jag blev så pepp och inspirerad av dagen att när jag kom hem så bokade jag en rapportträningsdate för mig och Lyxa med vår medförare Ann-Sofie (jag VILL ut i lägrerapporten i vår), och så anmälde jag mig, Pu och Boss (Lyxa kanske får göra lite gästspel vid behov 😉 ) till en ny omgång Sikta mot Stjärnorna-kurs för Mona som börjar i januari. Toppenlördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s