Ibland är jag bara en rövhatt!

Igår åkte jag,Lyxa och Pu åkte till Hundarenan för ett par timmars träning med Jonna och Zolo och Marie med korthårscollien Victor.

Jag och Lyxa hade två pass där jag var jättenöjd och vi fick till saker riktigt bra, och som grädde på moset finfina gruppmoment med peppigt sitt och hakan i backen hela platsen. Hon gjorde ett jättefint fotgående (förutom ett enda gnäll i stegförflyttning där jag valde att korrigera med rösten 🙂 ), en underbar ruta, en jättefin fjärr och en fartig hopp apport.

 

Pass 2 gjorde hon ett superfint zäta, en väldigt fin inkallning (minus en lite underroterad ingång), en snygg dirapp (med något konstigt attackljud vid gripandet, men dock snyggt gripande 😉 ) och en krånglig vittring som vi fick pilla med då hon tappade konceptet totalt och både blev osäker, fick låsningar ute vid pinnarna och tog fel pinne (som hon ALDRIG gör 😛 ). Men vi löste upp den knuten rätt bra och fick till ett par bra repetitioner 🙂 .

 

Sen kom det tredje passet, och det som gjorde mig till en riktig rövhatt 😛 ! Lyxa gjorde en riktigt fin vittring som jag belönade rejält, och där skulle jag givetvis nöjt mig. Men NEJ DÅ, jag ”skulle bara göra en till”, vilket fick allt att rasa. Sen som grädde på moset pajade jag inkallningen också när jag fick för mig att köra mer ingångar. BLÄ för mig, jag skulle ju slutat när vi låg på topp!

Tur ändå att jag har en sån förlåtande hund som gillar att träna, hon var nöjd i alla fall ❤ . Nästa gång ska jag vara en bättre och smartare tränare 🙂 .

141110,1

Lilla Pu var ju också med, och idag fick hon mest ligga i buren och bara vara med. Lilla fröken har fått lite för mycket förväntan att vara i Hundarenan, så idag låg hon och pep lite när jag körde med Lyxa, för att hon också ville träna. Men det har man inget för i den här familjen, vill man vara med får man vara tyst när man väntar på sin tur 😉 .

I slutet var hon tyst när jag och Lyxa tränade, så då fick hon komma ut och köra lite under kommendering 🙂 . Min plan är att kommendering under träning ska bli en sån naturlig del i Pus liv så hon aldrig kommer att bry sig om TL 🙂 . Lilla gulle-Pu ❤ !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s