Fit for fight och Mål 2015

Var på återbesök igår hos ProBonoK9 igår med Lyxa om hennes lilla sträckning. Hon kändes fin och vi fick grönt ljus 🙂 . Tar ett par dagar extra som vi undviker det värsta av hopp&spring&galenskap, men länger ut promenaderna och sätter på klövjeväskan igen. Till nästa vecka är vi helt fit for fight igen och får köra på för fullt 🙂 . Tänk vad en vältränad hund, uppmärksam ägare och snabb behandling hos bra fysioterapeut kan dra ner ”skade”tiden så väsentligt, så himla skönt att det inte blev värre än såhär!

141127,1

Nu har vi gått in i december, och därmed har Lyxa börjat sin totalvila från momentträning. Enbart motion, fys och skogsarbete (om vädret så tillåter) ska det bli för henne under hela månaden. Jag leker faktiskt lite med tanken att inte träna nån lydnad överhuvudtaget innan vi tävlar i Moheda 10/1. Det hade varit ett roligt experiment och se vad som händer med ex detaljer, uthållighet, stadga och ljud att bara gå rätt in i en tävling efter 1.5 månaders momentvila 🙂 .

Sen har jag börjat fundera lite över målen med hundarna under 2015… Jag tror att de ser ut ungefär såhär:

Lyxa:

  • Kvala till bruks-SM
  • Kvala till lydnads-SM
  • 1:a pris på rankingtävling

Smalis:

  • Ta sista pinnen i agilityklass 1
  • Tävla full säsong i klass 2

Barney:

  • RLD N

Boss:

  • MH
  • Starta upp kontinuerlig agilityträning

Pu:

  • MH
  • Röntgen

Med småhundarna sätter jag inga tävlingsmål överhuvudtaget. De får ta den tid de tar, antingen så börjar vi tävla nästa år eller om några år till. Känner mig helt lugn i deras träning och utveckling 🙂 .

141109,3

Min fina flock

4 reaktioner på ”Fit for fight och Mål 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s