En timme valpträning

Igår kom stormen även till västsverige. Stormvindar som ven, snö/snöslask i decimeterdjup och ishalka på vägarna. Och medan Andreas och Barney, Smalis och Lyxa tog en 5 km promenad i det ”mysiga” vädret (Lyxa klövjeväska 300 g), så lyxade jag och valparna till det med en timmes inomhusträning 😉 .

141211,1

 

De fick börja med att bara springa runt lite och jaga boll och varandra, och sen fick de växelträna i ca 10 minuterspass. Fullgoda pauser för småhjärnor, medan min hjärna fick försöka vara på alerten hela timmen 😉 .

Pu fick köra lite fotgående och fjärrskiften (jäklars vilka fina uppsitt hon kan få till alltså!) och sen påbörjade jag även inlärningen av Runda. Pu har ett härligt fokus och arbetsvilja när hon jobbar nära mig, så nu vill jag även lägga till lite grundövningar (ex runda, tasstarget på musmatta) som får henne att lika glatt jobba ut ifrån mig.

Klipp från första och andra passet med Runda-träning:

 

Boss var riktigt på hugget, och vi börjar sakta men säkert få till mer och mer som börjar se ut som tävlingslydnad 😀 ! Är asnöjd med min lille snuser, nu ska han bara se till att sluta vara så rabiat världspolis mot omgivningen som han kan vara, sen är vi helt på banan 😉 . Men det går nog till sig med lite agilityträning (gjorde all skillnad i världen för Smalis) och när han mognat lite mer 🙂 .

 

Och även platsliggningen går framåt, igår låg han ensamplatsliggning i över 1.5 minuter, helt stilla och med helt rätt sinnesstämning (man ser på hans svans vad han tänker, svans ner i backen avslappnad och fokuserad på uppgiften, svans rätt upp i luften full med djävulskap 😉 )

141211,4

 

En timme gick extremt fort, men det var riktigt bra träning vi fick till och jag blev genast sugen på att träna MER! Träning föder träning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s