Spontan juldagsträning och 6-månadsbild på Pu

God fortsättning på er, hoppas att ni fick en fantastisk jul allihop ❤ ! Vi hade en lugn och skön julafton först hos mormor och morfar med galet mycket julmat, sen hemma hos mamma och pappa med närmsta familjen och våra hundar och lite julklappsutdelning. Perfekt julafton 🙂 .

Juldagen blev SÅ himla vacker, med mellan 3-8 minusgrader och strålande sol från klockan 8 på morgonen när solen väl kom upp 🙂 . Jag hade inget inbokat överhuvudtaget, och det kändes runt 10 som om det började krypa lite i kroppen 😉 . Som tur är har jag ju min bästa hundträningsfanatiker Jonnaså huxflux hade vi bokat en träning till lunch 😉 .

Vi började med en promenad på ängen med de lite större hundarna. Pu verkligen älskar Zolo och sprang med honom jättemycket :).

141225,5 141225,11 141225,12 141225,10 141225,9 141225,6

Sen vallade vi en uppletskorridor i strålande sol, med planen att träna på att koppla på näsan direkt på nära föremål. Tre nära och två djupa föremål, varav två av de nära på linje på ca 3 och 6 m ut.

141225,1 141225,2

 

Lyxa var grym! Jag började som vanligt skicka henne från vänster till höger (i vänster låg de två nära på linje och sen ett långt ut på djupet, ett nära i högerkant och så ett på djupet i högerkant). Första skicket drog hon rätt ut och tog det som låg till höger på djupet. Lite väl mycket sneddande där, men det suveräna kom när hon kom in med det, och jag skickade henne två gånger till från samma punkt, och hon då gick ut och tog först det första och sen det andra nära föremålet på linjen och levererade in.

Flyttade mig sen till höger och skickade mot det nära där. Hon sprang förbi, så jag valde att kalla in henne. Hon vände snabbt och kom tillbaka, fick föremålet i näsan och plockade med sig det in på vägen. GILLAR att hon fortfarande jobbar med näsan trots att jag ropat in henne 🙂 . Sista skicket gjorde jag i mitten av korridoren, och då jobbade hon sig direkt ut på djupet och plockade det sista. 5 föremål på 5 skick 🙂 .

Sen var det dags för valparna att träna lite. Lille Eskil är så bedårande söt och arbetsglad så man blir helt sjuk ❤ ! Mer bilder på sockersnuten finns på Jonnas blogg 🙂 !

141225,4

141225,8

 

Lilla Pu kom ut och var jätteduktig ❤ ! Rundaträning, följsamhet/fotgående, välja bort störning, kallas in från störning… duktig liten svart!

141225,7

 

Och så lite lek. Fick efter tandbytet jobba lite extra med att hon skulle hitta tillbaka till sin kamplek igen, men nu börjar det kännas fint hur hon kampar, drar emot, släpper på kommando och kommer tillbaka med kastad leksak för mer lek 🙂 .

Slutligen hjälpte även Jonna till att ta lite uppställningskort. Utställningsuppställning är inte precis något vi tränat på, men en helt OK bild blev resultatet så man ser lite hur Pu har utvecklats 🙂 .

141225,3Tillyhills Jävlar Anamma, 6 månader

Nu ska vi njuta av annandagen, och 16-18 ska jag, Lyxa och Boss åka och träna inomhus med Jonna och rottispojkarna 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s