Dessa fantastiska hundmänniskor

Nyårsafton började ovanligt tidigt för att vara jag på en ledighet, redan 07,30 var jag ur sängen och har redan hunnit kolla klart på en halv film (Narnia – the Lion, the Witch and the Wardrobe) och ätit frukost. Lyxa, Boss och Pu har varit ute i trädgården i snart en timme och leker i snöslasket, medan Barney och Smalis håller sig inne och sover i soffan 😉 .

Bloggar högt och lågt fylls nu med återblickar och framtidsplaner, själv gick jag ju händelserna i förväg och har redan skrivit om mina Mål 2015, Smalis agilityår, mitt och Lyxas tävlingsår i allmänhet och vårt fantastiska bruksår i synnerhet.

Så jag sitter nu istället med en kopp kaffe och kontemplerar. Jag är så himla glad och stolt över våra tävlingsresultat, men jag är även så otroligt lycklig över alla extra förmåner och vinster som kommer med mitt insnöade hundnörderi. Alla fantastiska människor jag träffat, alla underbara vänner jag fått, den otroliga kunskap som alla dessa givmilt delat med sig till mig sen 2007, när jag började bli mer och mer hundnörd. Sen dess har mitt liv berikats så otroligt mycket tack vare mitt intresse, både kunskapsmässigt och vänskapsmässigt.

Jag har t.ex tack vare hundträningen fått vänner och bekanta över hela Sverige som ger mig både kunskap och vänskap, då framförallt Jonna, troligtvis den person jag umgås mest med efter Andreas 😉 . Och tack vare att jag valt australian shepherd som min ras, så lärde jag känna Lizasom jag numera räknar som en av mina allra närmsta vänner trots att vi bara ses 1-2 gånger om året ansikte mot ansikte.

Genom mitt rasval har jag även träffat och lärt känna en rad andra rasentusiaster och tävlingsekipage. Jag är glad och stolt att vara del av en ras som australian shepherd och en rasklubb som SASK. Och hela tiden ökar antalet människor som jobbar för att visa för omvärlden vad vi aussiemänniskor redan vet, att vi har en fantastiskt allsidig vall/bruksras som står sig väl både i gårdsarbete och på tävlingsplanen. 

Jag har även fått en nyfunnen stolthet och glädje i att vara medlem i Alingsås Brukshundsklubb, och där träffat flertalet nya härliga människor. Jag hoppas att 2015 kommer innebära ännu mer klubbhäng och en fortsatt ökad sammanhållning och vi-känsla som verkligen blommat upp bara under de senaste åren.

Och till sist, genom tävlingarna har jag träffat hur många ”konkurrenter” (jag ser dem enbart som medtävlande) som helst som tillfört positiva saker och känslor till mig, och många av dem gillar jag så mycket att jag har kontakt med dem via Facebook. Jag kan ärligt säga att jag inte har varit på en enda tävling där inte stämningen har varit gemytlig och öppen och där folk har hejat på och grattat varann. Jag tror verkligen att de där missunnsamma, ”avundsjuka” och otrevliga människorna man ibland läser om är ett väldigt fåtal, och inte på något sätt i majoritet inom hundsporten. What goes around comes around, bete dig mot andra så som du vill att de ska bete sig mot dig. Typ så 😛 .

Tack alla ni fantastiska hundmänniskor som på ett eller annat sätt korsat min väg de senaste åren!

 

Nu är det nyårsafton, dags för avslut och nystart. Närmsta planen är att vänta på att alla hundar vaknar, och sen ta en skön nyårspromenad och fylla lungorna med 2014 års sista friska luft. Om bara 14 timmar tar vi de första andetagen på 2015, ett år jag ser fram emot för både dess vardag och alla speciella tillfällen som kommer komma.

 

Gott nytt år på er allihop ❤ !

En reaktion på ”Dessa fantastiska hundmänniskor

  1. Pingback: Resumé 2014 | aylanike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s