Agilityfredag och brukslydnadslördag

Igår trotsade vi stormbyarna lite grann och var ute i trädgården där vi ställde undan agilityhindren, rankade ved och lekte med hundarna. Det blev dryga timmen där de alla 5 sprang som tokar med bollar och leksaker som de jagade varann med. Efter detta tog jag och Lyxa ett litet fyspass, en powerwalk (med små inslag av jogging, det ni 😉 ) på 20 minuter, där Lyxa fick 600 g i klövjeväskan och (tomma) benmanchetter.

150103,1

150103,2

 

Senare på kvällen åkte hela familjen iväg och tränade agility 🙂 ! Det är så himla mysigt och kul att ha en man som delar intresset såpass mycket att vi kan åka iväg tillsammans och träna!

150103,3

150103,4

150103,5

 

Boss och Smalis fick seriös träning, Lyxa fick köra lite lattjoagility utan nån vidare plan, Barney fick springa i tunnlar och jaga leksak, och Pu fick testa tunnlar och sen köra lite pallträning. Hon fick direkt ett sanslöst tunnelsug och sprang igenom alla tunnlar hela tiden. Tur att vi inte ska köra agility, det känns som att det hade kunnat bli jobbigt 😉 !

Alla hundar blev supernöjda, agility är livet enlig dem 🙂 !

150103,6

150103,7

 

Idag lämnade jag och aussietjejerna alla 4 skäggiga killar hemma och åkte och tränade lite brukslydnad. I SOL, banne mig!!

150103,8

 

Lyxa fick komma ut och köra framåtsändande, kryp i blött gräs, metallapportering och skall. Framåtsändandet blev helt OK efter lite isärplockning och ihopsättning, alla inkallningarna var dock superfina! Krypa i vått och gegga hade utvecklats jättemycket genom förra passet, idag var hon bara aningen högre än vanligt och lite högre än vanligt i högervinkeln, men inte en tendens eller tanke att resa sig 🙂 . 2 jättefina metallapporteringar (efter att jag fått kasta om ett par gånger, jag kunde banne mig inte kasta idag 😉 ) med galopp ut och in (första satte jag mig ner när Lyxa sprungit 2/3 tillbaka, den andra var tävlingsmässig). Skallet var jag supernöjd med, ihållande och jämnt med jättefin tystnad på kommando, någon vridning i kroppen men det bryr jag mig inte så mycket om 🙂 . Både jag och Lyxa var supernöjda och glada efter vårt pass 🙂 !

Pu fick köra sin allra första skotträning. Skotten gick hur bra som helst, hon tittade mot ljudet de två första skotten, det tredje och fjärde så iddes hon inte ens lyfta på huvudet från marken där hon letade godis. Härligt med det antiklimaxet vid skotten 😀 ! Sen fick hon köra sitt andra pass någonsin med budföring. Denna gång med Git som mottagare, en för Pu helt okänd människa.

 

Är väldigt nöjd med Pus intresse och vilja att springa mellan människor, sicken fart hon får upp! Ska bara stärka upp lite mer VEM det är hon ska springa fort till 😉 . Men som sagt, detta var andra gången hon körde budföring, och första gången vi körde sträckor utan ljudretning/namnropande hos mottagaren. Jag tycker hon är SÅ duktig ❤ !

150103,9

Hon fick ett litet pass i inomhushallen sen också, med linförighet, fritt följ, engagemangsträning och fjärrskiften. Kampade också superfint med ny leksak i ny inomhushall med press i form av smekningar på huvudet och puttande på kroppen samtidigt som hon slet i leksaken. Guld 🙂 !

 

2 reaktioner på ”Agilityfredag och brukslydnadslördag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s