Segerkänsla trots momentfel

Igår mötte jag och aussiesarna upp med Jonna och hennes grabbar för 2 timmars träning.

Pu fick träna på runt, tasstarget, bakdelskontroll med och utan kloss, följsamhet/fotgående med fokus på att tighta till avståndet lite till mellan oss. Jag gillar verkligen hennes attityd till träning, hon är fortsatt fokuserad och väldigt arbetsvillig, testar sig fram till vad som är rätt och tycker det är jättekul! Både i runt-och tasstargetträningen så kunde vi nu länga ut avståndet som hon jobbade ut ifrån mig, till runt 8-10 meter (hon vill väldigt gärna vara nära mig och jobba). Började även lägga på kommando på de bägge beteendena.

Hon visar även på ett högre mått av självkontroll nu, social som hon är vill hon sååååååå gärna hälsa på andra som är runt oss när vi tränar, och särskilt då Jonna som hon älskar ❤ ! Men flera gånger under träningen, när man såg att hon tänkte ”NU måste jag hälsa!!”, så kom hon på sig själv och valde att stanna kvar hos mig. Även precis i början av träningen så var hon väldigt duktig, vi stod och kampade när det helt plötsligt kom två ekipage med hundar och gick rätt över träningshallen. Jag såg på Pus ögon att hon registrerade dem, men hon släppte vare sig greppet eller fokus på mig. Duktig tös 🙂 !

150109,1

Det som känns riktigt bra för mig är att jag nu börjat kunna använda leksaker i träningen och belöna med kamp 🙂 ! Pu valde ju bort kampleken ett tag under och efter tandbytet så jag bara kunde belöna med godis. Inget fel på det så sätt, men jag gillar att ha hundar som även uppskattar en hetare belöning som kan dra upp aktiviteten i hunden. Och nu griper och kampar hon glatt och gärna 🙂 .

 

Lyxa var bara helt fenomenal igår ❤ ! Och detta säger jag TROTS att hon tog fel pinne i vittringen och fick islag på hindret 😉 ! För trots dessa stora missar så visade hon att träningen jag lagt ner på farten och attityden i dessa två moment HAR gett resultat, hon hade en härlig fart både ut och in i vittring och hopp apport, och jättefina gripanden på både nordisk och vanlig!

Hon visade även på superfin stadga i fjärr på fullt avstånd (tänk vad lite godis bakom kan göra 😉 ) och en väldigt fin inkallning där hon tryckte på även på sista sträckan! Jag tror inte vi är i hamn riktigt med den träningen än, men nu är vi på rätt bana igen. Vi avslutade med fina zätaskiften och jättefina gruppmoment tillsammans med Zolo. Allt som allt en suverän träning där humöret verkligen var på topp!

150109,2

 

Är så himla kär i mina duktiga, glada tjejer ❤ !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s