En härlig start på tävlingsåret 2015!

Klev upp vid 7,30 idag och tog ut aussietjejerna på rastrunda. Vädret var riktigt äckligt, typ en decimeter slask på backen och så snöblandat regn eller regnblandad snö uppifrån 😛 ! När vi kom in igen så fick de frukost, och jag låg och slökollade lite på nyhetsmorgon innan det var dags att städa i ordning rummet och åka bort till Moheda Bollhall, ca 5 minuter bort.

Samling 9.30, och av de 21 anmälda var det 16 som tillslut kom till start. Drog startnummer 4, och kom därmed med i första gruppmomentsgruppen (4 i varje). Lyxa började stabilt med 10 på sitt i grupp, men förtjänade bara 8.5 på platsliggningen då hon tittat legat och tittat efter publik som rörde sig mellan ringarna och även lagt in en tass under sig. Mupphund 😉 !

150110,1Vi hade samma plats som föraren med röda byxor, och det var uppenbarligen för svårt för en nyfiken Lyxa att hålla hakan i backen då när folk gick precis brevid 😛 !

Under tävlingen idag testade jag ett par saker för första gången. En av dem var vår uppvärmning. Vår uppvärmning när momentordningen är ”klassisk” brukar bestå av fotgående, mycket omvänt lockande och lugn. Idag gjorde jag lite tvärtom, fokus låg på kamplek, explosivitet in i leksak och tryck, detta eftersom det var omkastad ordning på momenten och det började med inkallning.

Jag tycker att jag fick ett himla fint gensvar på denna uppvärmning av Lyxa, dock hamnade hon ju på en högre nivå i aktiviteten, så ju längre in i programmet vi kom (läs: ju mer nöjd Lyxa blev med sig själv 😉 ) så kom det då och då små ”uggleljud” (ni vet, hoo i olika längd och styrka 😉 ) från henne mellan momenten, och även nått i anslutning till moment. Uggleljuden ligger ju även lite nära till hands nu när jag har lagt mycket fokus på att jobba upp Lyxas fart och tryck (vilket jag fick beröm av från både Anders, Anders och Lotta att det syntes att vi utvecklats där och på många andra ställen, yay 😀 ) så blir ju aktivitets/stressnivån högre. Stora utmaningen för oss nu. är att hitta balansen mellan fart/tryck och lugn/tystnad.

Så här såg vårt program ut (betyg och domarens kommentarer i filmen):

Mina tankar:

Inkallningen: GÖTT att jag satte hela mitt mål med tävlingen på första momentet 😉 ! Tryck och fart hela vägen in på sista sträckan, yay!

Ruta: Väldigt nöjd!!! Bara såååååå suuuuuuuurt att hon fann det värt att nästan tjuva och så komma på sig själv så snabbt att hon knappt ens han resa sig! LIGG BARA NER FFS  😉 ! Det där kostade oss iaf en 9 i betyg 😛 ! Men i övrigt grymt nöjd, sån härlig fart till kon och ruta! Jag ska bara se till att inte vara så snabb i mitt ståkommando, jag behöver överlag i rutskick vänta 0.5-1 sekund till innan jag säger stanna.

Dirigeringsapportering: Lite trögt konskick (hon tänker för mycket på apporterna så farten blir ofta mer trög än till rutans kon), fin dirigering, jättenöjd med gripandet och att hon inte bågnar ut utan vänder tillbaka fort! Farten in kunde vara liiite högre, men jag är ändå nöjd med den

Hopp apport: Ja men inte alls så tokigt! Bra gripande, galopp iaf en bit av vägen och så fint avslut

Fotgående: Här var Lyxa lite väl uppe i det blå och taggad av alla springmoment, så hon hade fullt sjå att hålla ihop sig själv samtidigt som hon nästan smågalopperade på stället ibland, la in lite passagesteg osv 😛 ! Detta gjorde ju givetvis att positionen blev vobbligare än vanligt (när hon har sån studs i gången så pendlar hon lite ut och in från mig) och även lite mer framskjuten än vanligt. Det jag dock är riktigt nöjd med är att hon är rak i alla halter och alla vändningar.

Vittring: Ja vad säger man, vilken utveckling i detta moment!! Personligen vill jag ju få till även den sista avslutningen i galopp för att jag ska känna att det är fullpott, men herregud vilka framsteg vi gjort! Galopp ut, grepp av pinnen vid första anträff och så direkt upp i galopp in ❤ ! Och idag var även första gången jag tog med mig Lyxa runt på tävling (har gjort det på två träningar) och det känns som att det kommer ge precis den effekt jag vill ha 🙂 .

Fjärr: Så. JÄVLA. Nöjd!! Titta på baktassarna, de rör sig fan inte en milimeter!! Och hennes härliga tanke bakåt på stå-sitt, när hon själv känner att hon ställt sig för långt och viktförskjuter bakåt (ja, jag vet att jag måste passa på det så det inte blir ett tjuvande 😉 ! Men bara att hon själv tänker tanken om viktförskjutning är helt underbart).

Sen att jag förstörde våra chanser till ett grymt betyg med mitt töntiga stå-kommando, det faller ju under ”Good dog, shame about the handler” 😛

 Zäta: En helt OK revansch sen förra tävlingens nolla 😉 ! Ett bra zäta, absolut med detaljer som kan förbättras, men mycket bra 🙂 !

 

Allt som allt räckte betygen till 272,5 poäng, ett 1:a pris och en härlig 2:a plats av de 16 startande 🙂 . Hurra för oss, vilken härlig start på tävlingsåret 2015! Lyxa du är så grym ❤ !

150110,2

150110,3

 

 

Och utöver den härliga starten på tävlingsåret, så ska jag ju också nämna hur OTROLIGT trevligt det var på tävlingen! Den var fullspäckad med människor jag lärt känna mest genom Talangtruppen, härliga peppande och stöttande människor som var där både som tävlande och ”bara” som hejarklack, filmare och stöd. Sån härlig stämning, jag hade verkligen jättekul!

Tack alla som var med och gjorde dagen så himla trevlig, och tack Växjö BK för en otroligt välarrangerad och flytig tävling 😀 !

6 reaktioner på ”En härlig start på tävlingsåret 2015!

    • Tack! Haha, de är så lagom roliga när man har typ 2 sekunder på sig att få hunden tyst innan ett moment startar 😉 ! Annars är de rätt gulliga 😉 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s