Mångsidig söndag och SM-jakt (?)

Stormen Egon drog över stora delar av Sverige i natt, och även om det inte var i närheten Gudruns kaliber så har det fallit ett rätt ordentligt antal stora träd i skogen och över vägar. När jag gick upp och släppte ut hundarna i morses möttes jag av den här synen:

150111,1Rätt över staketet hade den fallit, som tur var utan att slita ner staketet så vilda djur hålls förhoppningsvis fortfarande ute och våra vilda hundar inne 😉 . Men lite meck blir det ju att såga upp den, forsla bort den och räta upp staketet…

Snusrarna åkte med Andreas in till jobbet idag, medan jag och aussiesarna tog en morgonpromenad på 50 minuter, där Lyxa fysade 20 minuter med benmanschetter bak och 30 minuter med 600 g i klövjeväska. Det är skönt att Pu har precis lika bra stopp, inkallning och dirigeringförståelse som Lyxa så jag kan ha dem bägge två lösa på promenaderna där det är lämpligt 🙂 .

150111,8Efter promenaden så blev det tillfräshning och finklänning för mig och hundgårdshäng för aussietjejerna då Y&B skulle ha sconesbrunch och planeringsmöte inne i stan klockan 11. Det var jättemysigt, supertrevligt och väldigt gott, men det blev vare sig så mycket scones eller så värst avancerat planerande 😉 . Men jag och Elin remenissade om goda tider, tänkte på framtiden och planerade framgångar 😉 !

150111,3

150111,4

 

Efter goda timmar skiljdes vi åt och jag åkte och hämtade snusrarna och tog med dem hem. Med en effektivitet som överraskade mig själv hann jag både sanera trädgården från hundskit, städa bilen, städa bort det allra sista av julen, tvätta, vika tvätt, kamma Barneys skägg och benhår inför bad och trim och klippa klor innan klockan ens hunnit bli 15.30 🙂 . Och medan jag var aktiv inne och hundarna var aktiva i trädgården, så var Charlie desto mer inaktiv… 😉

150111,7Så här ligger han mest hela dagarna under vintern, varmt och gott ovanför elementet 😉 .

Nu på kvällen satte jag mig framför datorn och tittade på vårt tävlingsprogram från igår. Och jag fick faktiskt ännu mer lydnadssug och blodad tand att kanske försöka jaga lite högre poäng för att se om vi kan lyckas kvala in till lydnads-SM även i år (ligger just nu på plats 70 på kvallistan och 50 får starta). Eller ja, ”lite” högre poäng, kommer behöva resultat på 290+ typ 😉 😛 .

Vårt (i-lands)problem är ju att i mars sätter ju brukssäsongen igång med alla tävlingar, och dessa kommer jag prioritera att anmäla till för att hoppas på att ha turen att komma med och förhoppningsvis kunna plocka ett riktigt bra resultat till inför bruks-SM. Och givetvis krockar många elitspår med många elitlydnadstävlingar…

Men med lite närsynt studerande av SBK tävling så har jag nu anmält oss till tre lydnadstävlingar i februari 🙂 ! Hoppas på att kunna göra ett poängmässigt bra resultat på iaf NÅGON av dem så att vi kommer upp ett par snäpp på listan. Vi kommer inte jaga ihjäl oss på lydnadstävlingar, brukset är prio ett i år. Men händer det så händer det och i så fall är blir det skitroligt 🙂 .

En annan väldigt positiv sak med att noggrant syna SBKtävling var att en av tävlingarna jag anmält till blev en perfekt ursäkt för en tränings – och inflyttningsfesthelg hos LizaLydnadsträning, sök, spår, bitarbete, vin och soffdäckande i mysdress, allt krönt av en lydnadstävling. HEJA!

 

 

2 reaktioner på ”Mångsidig söndag och SM-jakt (?)

  1. Irriterande bra låter det! Vilken snygg personlig almanacka! Modig du är som vågar tävla så ofta. Jag vill komma dit 🙂

    • Tack igen 😉 ! Ja, med Lyxa kan jag tävla i stort sett hur ofta som helst (om vi inte har något särskilt vi behöver jobba på detaljmässigt vill säga). Det är väldigt tacksamt 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s