Kommandosättning och täckesmåsten

Den här veckan är lyx för hundarna, för Andreas är ledig hela veckan och hemma med dem 🙂 . Så vid lunch idag drog han, Smalis och Boss till Göteborgs Hundarena och tränade agility. Jag var ju rätt så avundsjuk där jag satt på kontoret och jobbade 😉 .

150112,4

Nu på kvällen, efter att ha hämtat Barney på sitt kollo och smoothiefikat hos Malin, så tränade jag aussiesarna lite i köket.

Lyxa fick träna fjärr, dels ”vanlig” fjärr med både röst och handtecken (inte en enda rörd baktass under hela tiden, hon har verkligen fattat nu känns det som 🙂 ) och sen så tränade vi på att göra skiften på enbart handtecken. Detta för att jag inte ska hamna i samma situation som i Moheda, att jag ger ett så löjligt röstkommando att Lyxa blir förvirrad och inte riktigt vet vad jag vill. Jag vill att hon ska få en större säkerhet i att de handtecken jag visar är de skiften som ska ske, även om hon inte hör mig. Det var svååååår träning sa Lyxa för man fick tänka MASSOR, men med utfasad rösthjälp så kunde hon göra rätt så bra skiften på enbart handtecken.

Pu fick träna lägganden och förståelse för kommandot ”lägg”. Jag har ju kommit på att jag knappt har lärt Pu några kommandon alls, så det börjar väl bli dags nu när hon blir hela 7 månader idag 😉 . Jag tyckte att hon kopplade kommandot så bra att jag började småtesta det även i långsam och kort baklängesmarsch, och det gick rätt så bra det med 🙂 .

 

Det tar sig sa pyromanen 😉 !

Sen så ska jag också erkänna att shoppingdjävulen grep tag i mig idag! En Facebookvän la ut en bild på så sanslöst snygga Hurttaregntäcken, så jag var TVUNGEN att köpa ett till Lyxa och ett till Pu! Kom igen nu, ni måste ju fatta att man inte KAN motstå detta 😉 :

150112,2

 

Jag saknade faktiskt bra regntäcke att slänga på tjejerna i helgen när det slasksnöregnade som tusan, så jag BEHÖVDE faktiskt köpa dem 😉 . Tjejerna kommer bli snyggt skyddade från regnrusk nu! När Pu vuxit klart ska hon även få ett BoT-nättäcke att ha under, perfekt för halvkyliga årstider.

Och så fick jag hem mina och Andreas matchande termosmuggar idag också! Nu är det nästan bara husvagnen som saknas så är vi redo för årets tävlingssäsong 😉 !

150112,1

 

2 reaktioner på ”Kommandosättning och täckesmåsten

  1. Men tror du! Jag såg också det…jag har EN hund och han har redan ett rött täcke. Men alltså, det där var så fasligt snyggt!! Det GICK INTE att låta bli! 😀 Får väl skaffa mig en hund till som får ha det röda täcket 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s