Förbättringspunkter

I morgon börjar vi ännu en omgång av kursen Sikta mot Stjärnorna för Mona Kjernholm via Kungliga Hundar. Lyxa kommer ha huvudfokus under kursen, men även Pu kommer få hänga på som sidekick, och kanske även Boss 🙂 .

Största målet med kursen med Lyxa är att rätta till detaljerna så vi lyckas ta ett 1:a pris på en Rankingtävling i år. Det sekundära målet är att rätta till detaljerna så vi kvalar till lydnads-SM. Och för att komma dit hade jag tänkt att jag skulle vara lite strukturerad den här kursomgången, och ha en uppspaltad grundplan på vad jag vet att jag vill förbättra.

Träning för Jessica S och viltspår 005

Tar jag och tittar på tävlingen i Moheda och tänker på feedbacken jag fick från Lotta, så ser jag direkt ett gäng saker som vi behöver träna på:

Detaljer

 • Djupare ingångar vid inkallningen så det inte kan misstas för att Lyxa slår i mig (vilket hon inte gör)
 • Förbättra ställandet vid kon
 • Få fjärren att fungera även om det (nästan) bara är handtecken (bra i stökiga och ljudliga tävlingsmiljöer)
 • Is i magen på föraren, våga vänta en halv sekund till i t.ex ställande i rutan och upptag i zätat
 • Finputsa fria följet

Stadga

 • Höja upp stadgetanken i liggandet i rutan, inte röra sig innan jag säger nått (tror inte det är något större problem, det har bara hänt 2 ggr under alla gånger vi tävlat. Men alltid bra att påminna)
 • Överträna betydelsen av hakan i backen i platsliggning

Fart

 • Höja värdet på att springa till konen i dirigeringsapportering
 • Fortsätta på inslagna spåret med fartträning i vittring, hopp apport, avslut inkallning (och ev jobba lite på tempot även i dirapp)

Träning för Jessica S och viltspår 034

Växla mellan hög/låg

 • Förbättra växlingen mellan många springmoment och sen in i ett samlat fotgående, för att undvika Uggle-Lyxa
 • Växelspela mellan fart – lugn – fart – lugn

Helhet/länkning

 • Variera momentordning i kedjning så jag får lite koll på om vi har några starkare och svagare momentordningar. Låt slumpen välja!

140625,13

140625,14

140625,15

Så, detta är min grundläggande plan vad vi ska fokusera på på kursen. Nu känner jag mig strukturerad, uppstyltad och välplanerad nog så jag under kursens gång kan vara flexibel, öppensinnad och förändringsbar 😉 .

2 reaktioner på ”Förbättringspunkter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s