Så löjligt bra förbättringslista!

Ikväll startade då vår nya omgång av Sikta mot Stjärnorna, och jag är löjligt nöjd med träningen med bägge tjejerna!

150114,2

 

Förutom att massa saker gick jättebra, så fick jag även en fin lista på saker jag och Lyxa ska se till att lägga krut på nu och förbättra. Massa, massa bra info!

Vi började med att titta på hur vi ska förbättra våra ingångar i ex inkallning och apportering. Lyxa tenderar att sätta framfötterna framför mina och liksom ta avstamp där när hon snärtar in sig i en ingång, vilket kan lura ögat i att hon slår i mig och ge onödiga poängavdrag. Fick med mig ett par punkter som parallellt ska användas och kommer förbättra detta:

  • Nytt kriterie för belöning: Tassar ska endast vara på Lyxas inkallningslinje. Trampar hon in framför mig : ej belöningsbart.
  • Bygg muskelminne genom att parkera Lyxas tassar där hennes rotationspunkt ska vara, och be henne göra en ingång. Baklängeskedja ut avstånd
  • Ändra fokus i avslutsträning från 90% fart och 10% ingång till 60% fart och 40% ingång. För ännu mer statistik för att hålla koll!

Det här med att ändra fokus i träningen var genomgående info på momenten idag. Jag har ju dragit upp Lyxa väldigt, väldigt mycket för att få till farten och trycket. Det har vi lyckats med riktigt bra, så nu är det VERKLIGEN på tiden att ta tillbaka lite mer stadgetänk i all träning! Dock måste jag vara noggrann med att inte ta in alldeles för mycket stadgetänk/lugn, för då har vi nog snart tappat all fart vi byggt upp.

Vårt ledord (och den stora svårigheten i all hundträning) kommer nu vara BALANS. Tror att jag de närmsta passen kommer få ta 70% stadga och 30% fart så att jag får kickstartat upp stadgan igen, och så sen lägga mig på 50/50 eller kanske 60/40 fördel fart. Ska i morgon lista momenten och momentdelarna som behöver förbättras, och så en priolista på var någonstans vi kan tjäna mest poäng på tävling. Känner mig SÅ taggad och inspirerad till träning nu 😀 !

Lilla Pu var också en duktig tjej idag som fick tränat på flera saker!

  • Följsamhet/fotgående
  • Bakdelskontroll med och utan kloss
  • Fjärrskiften
  • Tasstarget

Detta med störning av andra hundar som tränade, och vår träningspartner Elin som hjälpte oss med kommendering. Duktig Pu jobbade på jättebra, det enda som är svårt enligt henne är när tasstargeten kommer för långt bort 😉 .

Och så fick båda tjejerna göra platsliggning, Lyxa med resten av ekipagen (jättebra och stabilt med hakan i backen hela tiden trots plötsliga störningar i form av ljud, rörelser och pipleksaker), och Pu tillsammans med Elins Juno. Väldigt nöjd med hur trygg och verkar vara även med andra hundar när jag lämnar henne korta stunder/sträckor 🙂 .

150114,1

 

Så allt som allt 3 riktigt bra kurstimmar! Bra utföranden, utföranden som kan bli bättre, inspiration till många punkter på träningsplanen och en tanke om att det här kan nog banne mig bli riktigt bra i framtiden!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s