Y&B, kalas med Barney och söndagsmys på klubben

Lördagskvällen efter Andreas och Smalis uppflyttningstävling hade två teman; firande och tävlingsbokning 😉 . Så med champagne i ena näven surfade vi på SBKtävling och kollade efter agilitytävlingar. Nu när vi har husvagn så känner vi att vi även kan tänka oss att åka lite längre bort och tävla 😉 .

150118,10

Jag passade på att fylla ut mitt och Lyxas redan rätt späckade tävlingsschema med några agilitytävlingar också. Jag hade inte tänkt att tävla agility nått i år, men när vi åker hela familjen så kan jag lika gärna passa på att köra Lyxa också, så hon blir lycklig 🙂 .

 

Idag började vi med sovmorgon, bacon&äggfrukost och kaffe. Sen kom Elin och Tvist så vi tog en aussiepromenad medan Andreas gick ut och gick med snusrarna. Elin knäppte ett par kort på lilla träsktrollet Pu 🙂

150118,5 150118,7 150118,6

Efter promenaden blev det kaffe igen och typ en timme planerande för Y&Bs Goda Elitcirkel som har första träff på torsdag, innan Elin åkte. Efter det fick aussiesarna varsitt kökspass där Lyxa fick träna på fjärr och att hitta rätt aktivitet/lugn i fotgående, och Pu på hakan i handen och avlämning av leksak.

Sen tog jag och Barney lite ensamtid när vi åkte in till stan för kalasfika för mormor och mamma, som bägge två fyller år i morgon, tillsammans med släkten 🙂 . Barney är perfekt kalashund, han är så lugn och stadig och tycker det är superkul att bara gå runt och hälsa på folk, och var även superduktig när han nosade på min kusins 5 v gamla bebis. Världens snällaste Finnbjörn ❤ !

150118,8

 

När vi kom hem nu på kvällen så tog Andreas och körde lite balansbollsträning med snusrarna, medan jag och aussiesarna åkte till klubben och tränade ett kvällspass.

Pu fick börja och körde runt, tasstarget, fotgående, aporteringsgripande, ställande under gång (under baklängesmarsch) och sitt&ligg. Stora steg i ställande under gång, mycket snabbare ställanden och total stadga även när jag gick längre ifrån henne och gick tillbaka och ställde upp brevid henne. Duktig Pu!

150118,1

150118,4

Lyxa fick börja med ett långt fotgående, där jag fick fram precis den aktivitet jag vill ha i henne! Kraftfullt och energiskt men med tassarna stadigt i backen och flytiga rörelser utan studs och hopp. Sen körde vi hopp apport med fokus på stadga/stillhet under apportkast och innan skickande. Jag blev så GRYMT nöjd när hon med bara lite omvänt lockande BÅDE satt stilla OCH sen galopperade ut, grep snabbt och galopperade in! Och detta TRE gånger på raken! YAY!!!

150118,2

Sen tränade vi på lite snärtiga ställanden vid ”kon” (pinne idag), där jag höll henne i halsbandet och hetsade henne innan skick för att få upp extra tryck, och sen lite lätt hysteriskt (detta ska bantas ner 😉 ) hojtade”STÅ” . Mycket bra resultat, det blev direkta ställanden utan ett enda steg 🙂 . Varierade detta med att hon fick runda pinnen och komma in i en ingång, och idag stämplade hon inte in sina tassar framför mina fötter, mycket bra 🙂 .

150118,3

 

Efter dessa springövningar så gick vi in i ett fotgående igen. Gjorde vår momentritual med omvänt lockande för att snabbt komma in i rätt känsla, och gjorde sen ett långt och jättefint fritt följ med exakt samma balanserade känsla som i det inledande fria följet. Grymt nöjd! Avslutade sen passet med lite fjärrträning på olika avstånd (helt stilla baktassar idag med, YAY!) och sen åkte vi hem, väldigt nöjda alla tre 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s