Agilityförmiddag och spåreftermiddag

I morse åkte jag, Andreas och snusrarna ner till Göteborgs Hundarena, för den första deltävlingen i Kungliga Agilitycupen. Den består av 4 deltävlingar, och är uppdelad på en Blåbärsklass (bara hopphinder och tunnlar) och en Öppenklass (typ klass 2). Andreas hade anmält sig och Boss till Blåbärsklassen som var deras debut som tävlingsekipage, och sig och Smalis till Öppenklassen.

Andreas sa att det var rätt mycket nerver inblandat, eftersom det både var ren debut tillsammans med Boss och debut i att tävla klass 2 liknande bana med Smalis. Och det syntes rätt tydligt på banan, det blev lite hipp som happ och hejbaberiba där ute med bägge hundarna och rätt snabba diskningar 😉 . Men tack vare att de fick en andra chans genom att man fick köra omlopp om man ville, så visade de grymt stor förbättring från bara lopp ett till lopp två 🙂 ! Med lite rutin så kommer säkerheten!

150125,1

 

När vi kom hem på eftermiddagen så gick Andreas ut spår till aussiesarna så de skulle få jobba lite de med. Lyxa fick ett ca 750 m med 6+slut och lite drygt en timme liggtid. Pu fick sitt tredje spår någonsin, ett ca 150 m långt med 2 burkar med mjukost i spåret och en burk + leksak i slutet. Det låg i ca 35-40 minuter.Jag hade faktiskt inga större förväntningar på Pu när jag tog ut henne eftersom jag varit så otroligt dålig på att spåra med henne, jag tänkte att jag skulle gå längst med spåret och hoppas på att hon kanske spårade lite här och där.

Men jag blev både förstummad, överraskad och sjukt lycklig när hon från det att jag satt på henne selen (första gången hon spårade i sele, gött att Lyxas gamla Björkis satt som en smäck 😀 ) och sa att hon kunde gå, så satte hon ner nosen i backen och lyfte den knappt ens en enda gång!

Hon kollade av viltspår två gånger, men vände själv tillbaka till det rätta spåret inom två meter och fortsatte framåt. Hon markerade bägge dosorna med mjukost jättetydligt och plockade nästan upp dem, och i slutet markerade hon dosan och kampade med leksaken. DUKTIG liten nybörjarspårhund ❤ ! Jag är så himla glad för de goda grundförutsättningar hon visar i både spår, sök och lydnad, det ska bli så spännande att se hur det blir i framtiden 🙂 !

150125,2

150125,3

150125,5

150125,7

 

Sen efter ett tag var det Lyxas tur att få komma ut i skogen. Med henne är det verkligen bara att luta sig tillbaka och njuta av åkturen 😉 . Jättefint och noggrannt spårarbete, alla pinnar med hem. Mitt enda jobb är att hålla längst ut i linan, lägga pinnarna på ett säkert ställe så inga tappas i skogen, och att servera kattmat. Bra jobb 😉 .

En riktigt suverän söndag har vi haft, och med alla hundar nöjda så blir resten av kvällen riktigt slö och skön 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s