Snöstormslydnad och köksträning med valp

Ibland går allt bara så bra på träningar att man bara vill gråta av lycka! De där passen när t.o.m de små fel som blir ger en riktigt bra efterklang och gör att man själv och hunden kommer ett par steg framåt i förståelse och utförande. När även fel känns bra, då vet man att det varit ett bra pass 🙂 .

Igår efter att Andreas kommit hem från innebandyn, så stack jag och Lyxa iväg till klubben för att träna. Hon var väldigt förväntansfull 😉 .

150130,1

 

Vi jobbade i första passet med ruta – fotgående – hopp metall – fjärr. Jag är riktigt nöjd med mig själv som tränare hur jag la upp träningen, fick till både detaljträning, helhetsträning, kedjning och aktivitetsväxling. Klapp på axeln till mig 😉 .

Rutan körde jag både med och utan leksak i rutan. Jag tänkte på att ha lite is i magen och inte kommendera stanna så tidigt, utan drog på det en halvsekund så Lyxa blev RIKTIGT djup och fin i rutan och ändå gjorde ett bra ställande. Jag kunde inte riktigt se om hon var inne eller inte, men jag chansade och la henne, och började vandra. När jag kom upp till rutan var jag tvungen att avbryta och fota, snacka om god placering 😉 .

150130,3

150130,4

I fotgåendet jobbar jag med vår start/samlingsritual, sitta lugnt vid sidan och med omvänt lockande ta ner hennes aktivitetsnivå så hon andas lugnt och är stilla i kropp och själ. Jag tar rätt så lång tid på mig för att få igenom känslan innan jag startar upp fotgåendet, och tränar på detta både när jag börjar träningen med fotgående och sen även utmanar att köra något hetsigt innan, göra samlingsritualen och sen gå in i ett fotgående. Detta för att Lyxa ska bli bättre på att samla ihop sig snabbt. Vi har fått det att fungera bra på träning med växlingen, är dock lite svajigt i tävlingssitation med de extra nerver och aktivitet som kommer då. Men vi kommer dit :)! I övrigt kändes fotgåendet SUPER.

I hopp metall tappade jag nästan hakan. Vi gjorde momentet kanske… 4 gånger under kvällen, både med nordisk och vanlig metall. Och Lyxa satte varenda del super varenda gång!! Helt stilla under utkast, fokuserad innan utskick, tryck ut, snyggt och snabbt gripande, tryck in och rak och fin ingång. HALLELUJA!

Fjärren jobbades på olika avstånd, med olika många skiften. Inte en enda flytt av baktassarna oavsett hur vi gjorde. MYCKET gott!

Inkallningen var superfin, ställandet var faktiskt helt fantastiskt! Dock så trampade hon in tassarna framför mig när hon skulle göra ingången, så där måste vi jobba vidare rätt bra innan den fungerar optimalt. Det är så kluvet för mig där, jag vill ju inte att hon ska stämpla in framför mig med tassarna, men när hon gör så fartiga, fina ingångar med snyggt tryck i så känns det så FEL att inte belöna dem…. men jag får bara förklara bättre för henne så hon kan ha både fart och hålla tassarna på sin linje 🙂 .

Dirigeringsapporteringen var SVÅR, för nu hade det fallit nån centimeter snö, och träfärgade apporter mot snötäckt backe… men Lyxa visste exakt hur hon skulle ta vinkeln och gick på rätt apport direkt 🙂 . Gripandet blev lite hafsigt, men det är nog inte det allra lättaste att gripa någonting man inte ser förns man står rätt på det 😛 !

Det sista momentet vi gjorde var zätat, och där fokuserade jag på MÅNGA skiften, transportsträckor och upptag. Lyxa har en tendens att tycka att hon är klar efter tredje skiftet, så då börjar hon studsa mer i gången och kan dra på sig ett dåligt avslut. Samma hände igår, men när jag bara fortsatte att gå och göra skiften (gjorde nog 15 skiften med vinklar och transporter) så tror jag att hon fick en liten tankeställare om att it ain’t over til’ the Fat Lady sings och fortsatte att jobba på. Alla skiften rätt, och jätteduktig i upptagen där jag testade att ibland bara gå förbi utan att säga ”fot”, och hon höll position perfekt utan en tanke på att följa med 🙂 .

Allt som allt, grymt bra träning i snöfallet 🙂 !

150130,5

När vi kom hem så fick Lyxa sälla sig till Andreas och snusrarna på övervåningen, och så tog jag och Pu ett pass i köket. Vi fokuserade på de två sakerna vi fick framsteg i på kursen i onsdags, fasthållande och stegförflyttningar (och så lite klossträning). Gjorde ännu mer framsteg, särskilt i fasthållandet! Tänk att jag innan onsdagen inte för mitt liv kunde få henne att hålla fast någonting 🙂 !

 

Så himla duktig liten Pu, det är så kul att se hennes framsteg! Valpträning är ju så tacksamt, när man börjar från scratch så är ju allt de gör framsteg 😉 ! Vi tränade sammanlagt i 21 minuter, och efteråt blev lilla svart rätt så trött ❤ !

150130,7

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s