Januaris sista helg; Mental träning i Norrköping, spår och lydnad

Vi började helgen gott med att sluta en timme tidigare från jobbet, så vi hann hem och ta promenader i dagsljus med hundarna. Andreas och snusrarna gick rätt ut i skogen, och jag och aussiesarna tog vår vardagsrunda som först går på väg och sen i skog. Lyxa hade 800 g i klövjeväskan och bar den hela tiden.

150202,2

150202,3

150202,4

150202,5

 

Resten av fredagen var lugn och med tidig sänggång, för lördagen påbörjades redan vid 5 på morgonen, då det vankades en heldag med Spetsgruppen i Norrköping 🙂 . Med det kassa väglaget (och det faktum att vi ett tag till bara har en bil) så hade jag beslutat att ta tåget med avgångstid 06,23 för att hinna upp i tid till 10. Och det var ett riktigt bra beslut, helt underbart att kunna sitta och småslumra i tågsätet istället för att vara fullt fokuserad på bilkörning i kass väder. Tummen upp för tåget, smidigt gick det hela vägen upp (2 byten inkluderat) och jag var framme i Norrköping i god tid 🙂 !

150202,6

150202,7

150202,8

150202,9

 

Vi hade sen en jättehärlig och intressant heldag i mental träning tillsammans med coachen PO Lindvall (som bland annat coachat landslaget i lydnad och diverse skidlandslag och kampsportare). Jag trivs himla bra med mina kamrater i Spetsgruppen, det är högt i tak, öppet klimat, alla är stöttande och omtänksamma om varandra, har massa input till varann hela tiden, och mycket skratt blir det. Härligt 🙂 !

Vi körde mellan 10-17 innan vi skildes åt. Då var det ca 1.5 timmar till mitt tåg skulle avgå, så jag tog tillfället i akt att se ännu en fördel med att åka tåg; jag kunde sätta mig och ta ett glas vin innan jag flanerade ner mot tågstationen igen. Det jag såg av Norrköping både på morgonen och kvällen fick mig att vilja åka tillbaka och utforska mer, en riktigt fin stad!!

150202,10

150202,11

 

15 timmar efter att han lämnade av mig så hämtade Andreas upp mig på stationen igen, och vi åkte hem till en lugn kväll i soffan som sen blev en sovmorgon till nästan 9,30 på söndagen. Sen blev det ägg&baconfrukost, och efter det en härlig snöpromenad med hela familjen. Snusrarna får ordentliga träningspass varje gång vi går utanför dörren, då den förargeliga kramsnön direkt sätter sig som benvikter i deras benhår. De kommer vara riktigt biffiga efter den här vintern 😉 !

150202,12

150202,13

150202,16

150202,17

150202,18

150202,19

150202,20

150202,1Min fina familj

På eftermiddagen tog jag med Lyxa till klubben en sväng för att träna lite lydnad. Vittring, ingångar, växling mellan spring & samlad, dirigeringsvinklar och fotgående blev det. Vi hade lite krångel med vittringen (svårt i snön uppenbarligen, pinnar som knappt syntes och kanske annorlunda doftbild) men det löste vi snabbt upp vilket kändes super (det är ju ett väldigt känsligt moment än hos oss). Växlingen mellan spring & samlad blev riktigt bra, på träning går det väldigt fort att med lugnande rutin få ner henne i ett stabilt och lugnt läge, vinklarna blev jättebra, ingångarna tragglar vi på med med mer lyckanden än felaktigheter, och fotgåendet kändes super. Duktig Lyxa 🙂 !

150202,22

När vi kom hem så var jag bara inne och bytte hund, så gick jag och Pu och tog ett spår som Andreas varit snäll och gått ut till oss ❤ !

Det var va 175 m långt, legat i ca 45-50 minuter, 2 baconostburkar + slut och med Pus första (mjuka) vinkel i. Och lilla svarta Pu var grymt duktig och spårnoggrann, om hon kollade av något annat var hon snabbt tillbaka i rätt spår, markerade burkarna, hade lagom tryck i linan och brydde sig inte om att jag var tvungen att stanna henne när jag fastnade i en riktigt snårig passage 😛 ! Duktig liten spårhund!

150202,23

150202,24

150202,25

150202,26

150202,27

150202,28

Det var en härlig sista helg som januari bjöd på 🙂 ! Nu tar vi oss an februari med öppna armar, bara den här veckan bjuder på ansiktisbehandling, agilityträning, 2 dagars lydnadskurs för superduktiga Jessica Svanljung och så en agilitytävling för Smalis på lördag. Heja februari 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s