Finska knuffar i rätt riktning

Andra kursdagen med GODA Jessica Svanljung idag 😀 ! Och ännu en dag med massa nytt, massa bra, massa tankar och massa kul för mig och Pu ❤ !

150206,1

Redan innan vi började kursdagen så blev jag så där fånleendenöjd, när Pu både visade att det inte var en engångsföreteelse att hon gjorde fina ingångar igår, gjorde fina sitt kvar både när jag lämnade henne och gick tillbaka, jättefin inkallning från sittande på kommando (och även en utan kommando 😉 ) samt visade att apporteringsgripandena förbättrat sig (läs: dödstassarna på apportbocken hade minskat 😉 ) bara från gårdagen 🙂 ! Får hon upp för mycket fart/avståndet är långt så blir det fortfarande tassar, men Rom byggdes ju inte på en dag 😛 !

Fick inte filmat just det passet, men testade av det sista vi gjorde på dagen och det såg likadant ut:

 

Under dagen fick vi även påbörjat två moment som vi inte har gjort någon gång förut: rutan och vittringen. Jag ligger ju rätt långt efter i träningen med Pu om man jämför hur jag tränade Lyxa, men nu har vi i alla fall påbörjat grunderna för alla lydnadsmoment (och då även rätt så många bruksmoment). Det tar sig, sakta men säkert 😉 !

 

150206,2Man blir lite trött av att lära sig massa nya saker

Det känns som att jag och Pu hela tiden hittar varann mer och mer i träningen, jag börjar komma underfund med hur jag ska träna henne och hon hur jag vill att vi ska jobba ihop. Med några av Jessicas ord i bakhuvudet (tydlig, rak, sjukt bra 😉 ) så fortsätter jag göra upp planer för hur vi ska jobba oss framåt från detta.

Nu kommer Pu få träna mer så som jag tränar Lyxa. Lite mer uppstyrda träningspass (och micropauserna emellan övningar, ex är det inte OK att svansa runt till andra människor när hon och jag tränar 😛 ), rakare och tydligare i vad jag vill ha fram (och vad jag inte vill ha), klara besked och kommandon, och rejäl och äkta glädje när det går bra. Det kommer vi komma långt med!

Vi åkte ifrån dessa dagar väldigt mycket bättre, mer inspirerade och med sjukt mycket pepp för träning! Tack Jessica och alla deltagare och åhörare för detta 😀 !

150206,3

 

6 reaktioner på ”Finska knuffar i rätt riktning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s