Hundsöndag med friskvård, bruks och lydnad

Herregud vad mycket hundtimmar det blev igår! Med en liten paus mellan 12,30 och 14 då jag var hemma och åt lunch, så höll jag på med hundiga aktiviteter från 9,30-20,00. Härligt 😀 !

Vi började dagen helt underbart hos allra bästa Susanne på ProBonoK9 där både jag, Lyxa och Boss fick oss varsin behandling. Min rygg tackade ödmjukast för det, känner mig efteråt helt mjuk och stark i ryggen och förvånansvärt bra i nacken för att ha en gamnacke 😉 !

Sen var det Lyxas tur, och det är alltid lika underbart att höra alla Susannes fina ord om Lyxas kropp! Känns så himla bra att jag lyckas hålla Lyxa i otroligt fin form med grymma muskler över precis hela kroppen! Frontpartiet hade blivit ännu bättre och starkare på henne, det tackar vi klövjeväskan för 🙂 ! Nu ska vi höja upp vikten till 1 kg (och i början dra ner tiden till 20 minuter igen så vi bygger långsamt)

150209,2Pöss ❤ !

Och sen var det lilla Boss tur, hans första gång hos Susanne  🙂 .

150209,1

Han skötte sig riktigt bra, den lille rabiatsnusern ❤ ! Tyst, samarbetsvillig och öppen för genomkänningen Susanne gav honom, tyckte det var jättemysigt och var allmänt glad där på behandlingsbordet. Även han fick beröm för fin, välmusklad och mjuk kropp utan spänningar. Mjuk och bra i fronten som annars är ett rätt vanligt ställe för snusrar och pinchrar att vara lite tighta/stela på. Med beröm godkänd helt enkelt 😉 !

150209,3 Som komplement till hans träning föreslog Susanne att köra lite drag, så det kommer nog införskaffas en liten mini WP-sele snart för att se vad han säger om det 🙂 .

Vi var klara strax innan 12, så då åkte vi hem, åt lunch, och jag bytte ut Boss mot Pu. Vid 14 befann jag och aussiesarna oss på Lerum BK där vi äntligen skulle träna ihop med Jonna och hennes rottispojkar igen, alldeles för längesedan ❤ !

150209,4

Våra vuxna hundar  fick köra upplet på ängen, med 7 föremål ute (3 på djupet och 4 grunt). Jag blev riktigt nöjd med Lyxas jobb, hon var grymt duktig med näraföremålen (vände i luften när hon fick dem i näsan) och tog in ett av de djupa föremålen. Efter det så valde jag att vinda in föremålet som låg i höger ytterkant (en liten jutevävsfyrkant) så hon fick ett rakt och djupt skick som avslut. Duktig och glad tjej!

150209,5

150209,9

150209,6

Sen tog vi en liten kaffepaus och pratade ihop oss om nuläget i livet, innan det var dags för våra valpar att få jobba. De fick göra vindövningar på föremål i skogsdungen, 3 kampstockar i olika storlek som låg upplagda på högre sten, hög liten kulle med gräs och en inkilad i ett träd. Det är SÅ häftigt att se småvalparna få aha-upplevelser och jobba med vinden i nosen!

150209,10

Jag är grymt nöjd med Pus jobb, hennes första vindövningar på föremål och poletten trillade ner snabbt och hon fixade sina två ”vindstigar” med 3 föremål på vardera jättebra! Så himla häftigt när det kommer en vindpust och man bara ser hur nosen höjs och hon jobbar sig fram till föremålet. Duktig liten valp!

150209,7

Efter tre timmar på klubben var det sen gott att åka direkt till Göteborgs Hundarena för 2 timmars inomhusträning med Elin . mellan 18-20. Tyvärr gjorde jag det fatala misstaget att tro att jag kunde klara mig utan något vettigare att äta än kaffe och chokladmuffins sen kl 12, så träningen blev rätt crap halva tiden och humöret likaså 😛 ! Jag är verkligen EXTREMT känslig för att gå för lång tid utan att äta, jag rasar ihop inombords då!

Tur att det löste upp sig i slutändan och att jag fick till bra och stärkande träning med bägge hundarna det sista vi gjorde, annars hade jag nog blivit ännu mer rabiat än jag kände mig 😉 ! Sen var det bara att åka raka vägen hem, älta planer och få ett bra ”skärp till dig för fan ditt as och se till att äta innan annars får du inte träna hundarna!”– samtal med Liza på vägen hem. Efter en hemmagjord burgare och lite B&J så kändes det inte alls så katastrofalt som innan, och jag kunde fokusera på att Pu gjorde fina ingångar (som jag började sätta kommando på) och stegförflyttningar, och Lyxa gjorde bra fjärr, rätt bra (helt tyst) fotgående efter rutskick och hittade rätt pinne i vittringen utan att trots strul i sorteringen. Bättre träning nästa gång med mer föda i kroppen 🙂 !

150209,8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s