Lydiga lyckliga lösa hundar

Hade jag inte haft hundar hade jag vägrat gå utanför dörren efter klockan 16 mellan november till mars 😛 ! Men nu är det bara att klä på sig massa reflexer och bra kläder och ta sig ut, oavsett om det är mörk, regnar och är fläckvis is på vägen som idag… Jag vill ha vår och ljus!!

Idag blev den en ca 80 minuter lång promenad med aussietjejerna. Ca 15 minuter i koppel, sen lösa resten av vägen. Det är intressant att se hur de tar sig an promenader, Lyxa har mestadels en energisparande, vägvinnande trav och går i stort sett rakt fram om jag inte säger något annat. Pu har 90% galopp, far fram och tillbaka, galopperar i alla vattendrag hon ser, rusar upp för backar och hoppar över diken. Full fräs hela tiden, men samtidigt så lyhörd att hon vänder i luften om jag kallar in henne 🙂 .  De är så himla duktiga på att vara lösa, kommer direkt när jag ropar, kan dirigeras åt olika håll, stannar när jag ber dem och går nära om så behövs. Och vid bilmöten bara jag kallar in dem så sitter de snällt och fint vid vägkanten tills de får lov att gå. Pu visade även att hon fattat innebörden av kommandot ”lägg dig” även på avstånd, wohoo 😀 ! Duktiga tjejer ❤ !

150212,1

 

Idag höjde jag upp vikten i Lyxas klövjeväska till 1 kg, och drog då ner tiden till 20 minuter. Efter det fick jag bära väskan i ryggsäcken resten av sträckan, så det blev lite extra fys för mig med 😉 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s