Fredagslydnad och Skrytfika

Igår tog jag ATK efter lunch, så åkte jag och aussiesarna till Göteborg och tränade tillsammans med Ida, Jenny och Rut. Aussiesarna var SÅ HÄR taggade för träning 😀 !

150213,1

 

Vi fick till effektiv och bra träning med ett 15 minuters och ett 7 minuters pass var, och så gemensamma gruppmoment. Pu fick köra gruppmomenten och kändes väldigt trygg med okända hundar (och att hon gjorde sitt när de andra låg och ligg när de andra satt 😉 ).

Lyxa gjorde massa bra saker, men tyvärr oftast på andra försöket 😉 . Ex i inkallningen gjorde hon först en ASSNYGG inkallning från första kommandot till sista sträckan… där hon travade in 😛 ! Då sa jag till henne att GLÖM att du får belöning för det där, tog tillbaka henne till start så hon fick göra om, och den gången satte hon en grymt snygg inkallning från start till ingång, med bra fart och tryck i ingången! DÅ fick hon Ceasar 😉 .

Samma med konskick hon gjorde, första gången sprang hon ut och stannade på eget bevåg, utan att jag gett kommando. Då fick hon också veta att hon var kass ( 😉 ) och fick göra om ingången och sen konskicket, och då sprang hon på eftersom hon inte fick nått ”stå”kommando.

Det sköna med Lyxa är att hon nu verkligen tar korrigeringar på rätt sätt. Inte går ner sig, inte blir ledsen eller förbryllad. Hon tar det som ”ja jävlar, nu var jag visst dålig så jag inte fick nån belöning! Nu ska jag FAN se till att göra det bättre så jag får mitt godis!!”. Precis så som jag vill att hon ska tänka när jag säger till henne att hon gör fel.

Vi jobbade också med zätat, där vi gjorde den TRÅKIGA men så nödvändiga träningen att bara gå och gå och gå och gå trots kommendering. Lyxa vet hur långt det brukar vara till skiftet ska vara, och blir då studsigare och fluffigare i steget. Inte nog med att det stör det estetiska i fotgåendet, men det kan också vara att hon blir så taggad på att snart få göra skifte, att hon inte lyssnar på det jag säger att vi ska göra 😛 ! Men det kändes som att gårdagens träning gav lite resultat, fler såna pass behövs!

Vittringen gjorde hon super! Fin stadga innan, fin fart ut, sökte bra och kom upp i galopp direkt när hon gripit rätt pinne och in till mig. YAY!

Dirigeringsapportering fick hon springa runt konen och tillbaka till mig ett par gånger, för att poängtera att inte stanna själv. Sen var vinkeln och gripandet jättefint och farten tillbaka bra galopp.

Allt som allt bra träning och utföranden, hoppas bara hon kan fatta att göra helt rätt på första försöket snart 😉 !

150213,2

 

Lilla Pu var grym! Allt vi gjorde på hennes nivå var helt felfritt ❤ ! Hon gjorde förutom gruppmomenten ingångar med och utan apport (det är underbart hur rak och fin hon är i ingångarna 90% av tiden!), fotgående med stegförflyttningar åt höger (och lite, lite påbörjade vänstersvängar) fokusövning i fotposition, apportgripande på träapport (inte ett enda dödstassande, och nu börjar farten komma tillbaka också 🙂 ) samt lite ”vardagsplats” för att bara vara still. Grymma lilla hund 🙂 !

150206,1

 

Idag är Andreas och Smalis iväg på agilitykurs för Elin Fahlgren, så jag och de andra hundarna har fått roa oss själva 😉 .Började med en sovmorgon, sen tvätt och disk och lite städ. Sen kom som tur var Elin och Skryt och räddade oss med Statoilfika! Skryt fick träffa mina hundar för första gången, först utomhus en och en sen hela flocken, och sen inne. Förutom att Pu två gånger ville trycka på honom som om han var en pipleksak så skötte sig alla mina jättebra. Och Skryt är framåt och kavat som få 🙂 !

150213,4 150213,5 150213,6

Efter ett par timmars kaffesörplande och prat om hundar, avel, tävlingar, träningar, dumma människor, bra människor och massa annat så for de hem och jag och hundarna gick ut en sväng i skogen och åt efter det lunch. Vad resten av lördagen ska innehålla (förutom uppladdning inför morgondagens lydnadstävling 😀 ) får vi se 🙂 !

150213,7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s