Lydnadstävling Göteborg; Pyttelite putsade poäng

Idag har jag och Lyxa varit och tävlat på GMBK:s lydnadstävling som hölls i Göteborgs Hundarena. En TIDIG morgon blev det då jag vaknade 05,26 (hela 4 minuter innan klockan skulle ringa 😉 ) och vi var på plats för samling 07,30. 21 hundar var anmälda och 18 kom till start, varav jag drog startnummer 9 bland dessa.

150215,1

 

Idag får ni (för ovanlighetens skull, nästan så jag skäms!) ingen film på momenten, då jag fick totalt hjärnsläpp och glömde lämna kameran till nån 😛 ! Men jag ska guida er genom momenten, vad jag kände och vad domaren satte för betyg 😉 !

Ring 1: Rutan – fritt följ – hopp apport – fjärr

Rutan tyckte jag var rätt OK, bra fart till kon, bra fart mot rutan (dock så såg jag att hon slog av lite på farten för tidigt för min smak), bra ställande och läggande och stadga, samt fin inkallning och anslutning. Domarens betyg = 10

Fria följet kändes helt super!!! Följsamt, fint, fullt fokus (inte ens nått fokustapp i saktamarsch där det kan hända ibland) och totalt tyst! Domaren höll med om min känsla, och satte betyg = 10. Vår sjätte 10 på fria följet i elitlydnad 😀 !

Hopp apport hade många jättefina delar! Dels fin stadga och tysthet innan utskick, fint fart och tryck ut och fint gripande. Sen så blev det trav mot hindret, med 2 galoppsprång innan hindret, och sen fint avslut och ingång. Domarens betyg = 8,5

Fjärren märktes direkt att jag lagt lite mycket tid på stilla baktassar. Hon gjorde alla skiftena och rörde sig inte, men det var långsamma och vissa inte riktigt rena. Får lägga lite hopp och studs-träning i fjärren till nästa veckas tävling 😉 . Domarens betyg = 7,5

Så det blev en rätt bra första ring, med fria följet som absolut bästa känsla 🙂 ! Duktig Lyxa!

150215,2

 

Sen blev det lite mer väntan på att de resterande nio skulle köra, samt att klass 2 skulle ha sin platsliggning. 10,30 körde eliten igång igen.

Ring 2:  Inkallning – zäta – vittring – dirigeringsapportering 

Inkallningen var den sämsta vi gjort på länge 😉 . Jag testade dels en annan uppvärmning och dels en annan förberedande rutin än vad jag brukar köra. Never again säger jag 😉 . Det blev halvtaskigt tempo hela vägen där Lyxa tänkte skiften mer än spring (stort no no när man inte har en superfartig hund) och avslutet blev i trav. Domarens betyg = 8

Zätat kändes säkert, bra och lätt, med fina korrekta skiften, fin stadga och fina upphämt. Domarens betyg = 10

Vittringen var dagens stora höjdpunkt!! Lyxa var i perfekt balans, satt stadigt innan utskick, galopperade till pinnarna, tog rätt pinne och kom tillbaka i galopp hela vägen :D! Sicken jävvla go känsla, jag jublade högt och vrålade till Lyxa hur bra hon var! Helt suveränt! Sen så såg domaren tugg, men det bryr jag mig inte om, det var en 10 i min bok 😉 . Domarens betyg = 8,5

Sen kom nästa grymma grej där jag märkt att vår träning gett resultat! När jag blev så översvallande lycklig och jublade, då studsade Lyxa upp i huvudhöjd på mig ett par gånger och skällde till 1 eller 2 gånger för hon blev så glad och exalterad. Men trots att hon gick i spinn och vi hade vår lilla fanatiska stund, så kunde jag på 1 sekund med ett ”fot” få henne att växla ner, samla ihop sig och bli helt tyst. Fantastiskt att verkligen kunna låta hunden explodera för att sen direkt kunna samla ihop till nästa moment!

Dirigeringsapporteringen  var faktiskt jättefin, med bästa tempot på länge till konen, bra ställande och bra vinkel. Tyvärr ett taffligt gripande, men sen fin fart in till fin ingång. Domarens betyg = 8,5

Bästa i ring två HELT KLART vittringen ❤ !

150215,3

 

Sen var det bara att vänta tills alla var klara för att köra de kvarstående gruppmomenten. Inga konstigheter där alls och Lyxa belönades med dubbla tior. Min duktiga tjej ❤ !

Efter räkning av poängen så visade det sig att vi samlat ihop 288,5 poäng och kom på en 3:dje plats av 18 startande :D! Och så fick vi faktiskt putsat till våra SM-poäng lite, lite grann, från ett snitt på 284 till 289 😉 .

150215,4

150215,5Prispallsfoto från GMBKs Facebooksida

Så inga konstigheter denna tävling (som förra i Hundarenan när Lyxa fick för sig att det skulle vara tre ställanden i zätat… 😉 ) utan bara såna detaljer som jag vet att vi jobbar med, och så några STORA steg framåt i vittring, fotgåendet och växlingen mellan speedad och samlad. Nu laddar vi om inför nästa veckas tävling i Kalmar 🙂 !

 

2 reaktioner på ”Lydnadstävling Göteborg; Pyttelite putsade poäng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s