Hagelskursträning och veckoplanering

Idag var det full fart direkt efter jobbet, rätt så vanligt när man har ett gäng hundar 😉 . Snabbt hem och äta, sen drog Andreas och snusrarna ut på en 5.5 km promenad och körde sen ett par klickerpass per hund i köket, medan jag och tjejerna drog till klubben och tränade.

Pu fick vara först ut då det var ett annat ekipage på planen, perfekt störningsträning. Vi tränade på ingångar på planen (svårt säger Pu, men fattar galoppen snabbt) och fotgående så länge det andra ekipaget var där. När de åkte körde vi grundläggande apporteringsövningar (som vi körde i helgen för Siv), först med godis i skål, sen med leksak, och till sist med både trä – och metallapport. Dödstassarna kommer mer och mer sällan, och vi får ofta till både fart och bra gripande nu 🙂 !

Duktig liten Pu som är väldigt tålig mot väder och vind i träning, brydde sig inte ens om att det kom en galen hagelskur mitt i passet ❤

150303,1

Sen fick hon pausa i bilen och Lyxa fick komma ut. Vi tragglade länge och väl med framåtsändandet, där rakriktningen hade flugit all världens väg 😛 ! Efter att ha diskuterat detta fick vi till det rätt OK. Saktatempot var fint för sig (lite högt i momentet), utgångarna antingen för korta eller för långa (på tävling tar jag hellre att hon bryter av lite för tidigt än för sent) och inkallningarna var GRYMT fina hela tiden!

Sen körde vi en 75 m bruksinkallning . Och herreminjävvlagud vad snygg den var! Full sula, tvärnitande och snygga skiften, och full fart in i ingången. Wiiiiie!

Övergick till 3 st hopp metall, alla HELT felfria! Stadga innan skick, snabb galopp ut och in och snygga gripanden. SÅ NÖJD!!

Avslutade med skall. Har inte tränat skallet på läääääänge. Men på bara tre repetitioner så skällde hon stabilt 15 skall på raken innan belöning. Det ska nog inte vara så svårt att få tillbaka helt korrekt 🙂 .

150303,2

 

Sen in med Lyxa och ut med Pu igen för ett sista 15 minuters pass. Repeterade ingångar på plan (och började sätta kommando på fotgåendestart, ( så Pu följer med från första början, hon har ofta lite för bra stadga i utgångsposition 😉 ) apporteringsövningen, och testade även ett par ”vanliga” apporteringar, och hon tänker riktigt bra på gripandet även här! En gång kom en antydan till tassande (men hon kom på sig och höll tillbaka), så de vanliga apporteringarna kommer inte vara vanliga på ett tag, utan bara som avcheckning.

Jag fortsatte med 5 minuter konstant fotgående (med belöningar, riktigt så kaxig är jag inte så jag struntar i dem än 😉 ) och jag blev supernöjd! Hon har så himla fin position och följsamhet, och nu börjar även högersvängarna bli riktigt, riktigt fina! Ibland hjälper jag henne och stöttar med ett kommando precis innan svängen, men nu har jag mer och mer gått över till att bara svänga, och hon hänger på så fint så 🙂 ! Blandar med att svänga helt om höger och helt om vänster för att se vad som passar oss bäst, och just nu känns helt om höger helt klart som vår grej!

Avslutningsvis körde vi läggande under gång (under baklängesmarsch bra, stillastående vid sidan bättre men inte bra 😉 ) och lite platsliggning i geggagräset. Pu är som sagt väldigt tålig mot dåligt väder och gegga, härligt!

150303,3

Är så himla nöjd med mina tjejer, de är så roliga att träna!

Nu, en kopp te senare, så har jag satt ihop en grundläggande träningsplan för resten av veckan:

Onsdag: Hemmaträning

  • Lyxa: Fjärr och kryp
  • Pu: Fjärr och ingångar
  • Boss: Påbörja slalominlärning

Torsdag: Förhoppningsvis träningsdate (om så hinns)

  • Lyxa: Framåtsändande
  • Pu: Ingångar på plan, störningsträning i fotgående

Om det blir ensamträning:

  • Lyxa: Apporteringsgrunder (fart), vittringsapportering, tungapport, skall
  • Pu: Läggande under gång, apportgrunder, fotgående, påbörja framförgående/framåtsändande
  • Boss: Fortsatt slalomträning

Fredag: Inomhusträning (agility) med Andreas och snusrarna

Lördag: Förmiddag i skogen. Rapportträning med Andreas,Lyxa och Pu (med support av snusrar).

Söndag: Fika och skogspromenad med Malin och hennes snusrar.

 

Låter som ännu en bra vecka 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s