Torsdagsträning med straffad slalom, studs och ”Kanin”

Fick klämt in flera olika träningsdelar med hundarna igår 🙂 .

Började med att jag hämtade snusrarna på Andreas jobb vid 15, där de varit med hela dagen. Där uppe kommer det jämt nya människor, snusrarna springer runt på kontoret och kollar och grejar, och är ute på småpromenader med Andreas flera gånger om dagen. Så det var tre trötta hundar jag fick med mig, och som somnade direkt jag stoppade in dem i bilburen 😉 .

Därför fick de när vi kom hem varsitt tuggben och ligga inne och vila lite, medan jag och aussiesarna gick ut på promenad 🙂 . Vi tog vår vanliga vardagsrunda, som tar runt timmen att gå. Hundar i koppel de första 10-15 minutrarna, sen lösa under kontroll. Passar alltid på att träna snabba inkallningar, stanna och ligg på avstånd samt ”gå här/gå nära”, så det blir rätt mycket allmänlydnad och även lite tävlingslydnad under våra promenader 🙂 .

150306,1

150306,2

150306,3

150306,4

150306,5

 

När vi kom hem så fick alla hundarna komma ut en sväng i trädgården och springa runt och sträcka på benen och leka lite. Sen fick alla utom Boss gå in, för nu var det dags för honom att påbörja sin slalomträning 🙂 !

150306,6

 

Som vanligt hade han lite egna åsikter om vad som skulle göras…. 😉

 

Men när han hade slutat balla ur så gick det faktiskt riktigt bra 🙂 !

 

Han ville först bara antingen hoppa över bågarna, eller gå in igenom en port och sen backa ut snabbt igen 😉 . Därför valde jag att klicka igenom honom steg för steg. Just nu har jag dubbla bågar för att han ville hoppa över/krypa under när jag bara hade en, men jag tror att jag rätt snabbt kommer kunna gå tillbaka till att bara ha en enkelbåge 🙂 .

Nästa pass ska jag se till att ha skålar stående i vardera änden av slalomen, så jag kan skicka honom igenom och fram, eftersom det känns som att han fattade grejen att passera alla fyra pinnar. När han tar alla fyra pinnar med flyt, så ska jag börja med ingångsträning från alla håll så att han alltid har ett driv att ta rätt ingång, oavsett varifrån jag skickar honom. Sen ska jag koppla på en 4-pinnar sektion till, och sen rätt snabbt alla 12 pinnarna (med bågar), och sen slutligen börja jobba bort bågarna. Känns som en bra plan 🙂 !

Sen kom alla hundarna ut igen, och medan de sprang runt som de ville i trädgården, satt jag på altantrappan och bara njöt av att klockan började närma sig 18 och det inte ens var mörkt ❤ ! HURRA för våren!! Senare på kvällen kom Andreas hem, och medan han först körde 2 pass var med snusrarna på pilatesbollen och sen slipade väggarna i min blivande walk in-closet (YAY!), så körde jag lite fjärrträning med aussiesarna.

Med Lyxa försöker jag få till lite mer studs och upprätthet i skiftena. Så fort jag kommer ut på avstånd så blir hon rätt långsam och avvaktande i skiftena, som även kan bli orena då hon inte kommer upp helt i ex ligg-sitt. Försöker motverka detta som jag gör på filmen, genom att lära henne att tänka studs och även ”kanin” (också superbra träning för coremuskulaturen runt bål och rygg) även när jag är på avstånd.

 

Med Pu håller jag på att plocka fram skiften som jag gillar. Hon är ju naturligt mer upprätt än Lyxa, och verkar ha mycket lättare att studsa upp i ex ligg-sitt som en spänd stålfjäder (kan ju också vara så att jag varit noggrann med att belöna detta från början eftersom det är sådana uppsitt jag vill ha 😉 ). Funderar fortfarande på om jag ska ändra ligg-stå skiftet till att hon ska ta in framtassarna lite mer under sig när hon reser på sig (för att underlätta när nästa skifte är stå-sitt), men hon har ett väldigt bra bakåttänk i sina stå-sitt (och är kortare i ryggen än Lyxa så hon inte kan bli riktigt lika aplång 😉 ) så jag vet ännu inte om det kommer vara nödvändigt… framtiden får utvisa 🙂 !

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s