Kursavslutning Sikta mot Stjärnorna

Igår åkte jag, Lyxa och Pu till vårens sista tillfälle på Sikta mot Stjärnorna. Riktigt bra kurs har det varit och bägge tjejerna och jag (men allra främst Pu! ) har gjort fina framsteg 🙂 !

150309,8

 

Lyxa fick börja med en kedja med rak inkallning – vittring – fjärr på ca 2 m – inkallning med stå och ligg. Första inkallningen lite trög galopp men fin ingång, vittringen jättefin med galopp ut och in och grepp av pinne vid första anträff ( ❤ ), fjärren lite seg med ett litet, litet framflytt på stå-sitt och inkallningen i slutet jättefin 🙂 ! Jag blir så HIMLA glad när vittringen bara sitter gång efter gång, det känns som att vi verkligen börjat knäcka den nöten 😀 !

150312,1

 

Våra självständiga småpass under kurstimmarna innefattade hopp metall (HURRA grym gripande och fart tillbaka även när apporten landade supernära väggen!), zätaskiften (jättefina, läggandena börjar bli snabbare igen och sättandena var grymma 🙂 ), vittringspinnegripande/hållande (för att undvika dumma omtag), stegförflyttningar (fick till rakare åt höger genom att gå lite annorlunda! Ska testa om det var bara ren tur eller om det kan vara nått 😉 ), samt fjärrskiften i mängd.

Jag jobbar ju fortfarande stenhårt för att få in snabbhet och spänst även på avstånd, så vi jobbade på alla avstånd från 0 till 15 meter. Även om jag inte lyckas få henne att vara så snärtig på så långt avstånd, så är faktiskt den stora delen av skiftena i kategorierna ”mer än OK” mot ”rätt bra”. Jag får inte glömma detta!!

De viktigaste skiftena för oss att koncentrera på nu är ligg-stå (vill att hon trampar tillbaka med framtassarna lite i ställandet så hon inte blir så sjukt lång) och stå-sitt (får ofta ett litet tasstramp alt liten framflytt av baktassarna här). I ett kaxigt (eller desperat 😉 ) ögonblick beslutade jag även att ändra röstkommando på stå-sitt, så här 1,5 veckor innan rankingtävlingen. Kan inte bli värre än dåligt, kan sluta i succé! 

150312,2

 

Lilla Pu fick ett pass med fotgående för fröken MonaFokuset och kontakten är jättefin, uthålligheten ökar stadigt, och vi börjar få till våra starter tillsammans. Har kört 1-stegs-metoden för att få Pu att hänga med direkt från det jag säger ”fot” och tar första klivet, och det har fungerat väldigt bra 🙂 ! Det jag ska tänka på är att försöka få fram henne lite, lite i positionen (både i själva fotgåendet och i halter/ingångar där hon hamnar lite långt bak) och att fortsätta stötta henne i svängarna (jag stöttar med röst när det ska komma en sväng/vändning så Pu ska vara förberedd, och kommer sen banta bort den hjälpen) samt att göra helt om-svängarna lite långsammare än så länge. Överlag fick vi beröm för fin och stadig utveckling och så lite extra detaljpet att tänka på så vi får det ännu bättre 🙂 .

Våra självständiga pass jobbade vi med:

* Stadga och ordförståelse på fjärrskiften. Fick till ett par riktigt bra sekvenser där hon la sig snabbt, väntade på sittkommando och studsade direkt upp i ett snyggt och tight sitt.

* Rutskick. Körde med leksak i rutan. Kunde skicka från ca 20-25 m håll, och sista skicket stod jag upprätt utan att hålla i henne innan jag kommenderade rutan.

* Inkallning. JÄTTEFIN stadga i lämnande! Lämnade ca 20 m, varierade med att kalla in och att gå tillbaka och belöna stadgan. Jättefint tryck och fart på inkallningskommandot, belönade med leksak kastad bakåt.

* Kvarmoment. Både ensam medan andra tränade (la henne, gick ut ur hallen och hämtade vatten. Låg helt stilla och lugnt) och i slutet tillsammans med gruppen. Stadig och trygg i både sitt i grupp och ligg i grupp, körde 15 sekunder dold platsliggning. Och bästa, fick till nedläggande vid sidan som vi inte fått till ordentligt förut 🙂 !

* Explosivitet. Från sittande och liggande kunna snabbt dyka in i leksak på kommando. Lättare att få bra tryck från sitt än ligg än så länge, men bra reaktion på bägge.

 

Så himla nöjd med fina lilla Pu! Hon har så många jättefina sidor och egenskaper, är fullt fokuserad på mig och vårt arbete trots 5 andra ekipage som jobbar samtidigt, kan vara lös hela tiden utan att dra iväg, kampar fint och hårt med både mig och andra, är trygg och stadig när jag ber henne stanna på ett ställe, börjar få både stadga och tryck/fart vid rätt tillfälle och är allmänt bara så löjligt söt!

150312,3

 

Idag blir hon faktiskt hela 9 månader, och utvecklas sakta och säkert åt helt rätt håll som jag vill ha henne ❤ !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s