Promenadträning och Pu-moment

Idag utnyttjade jag friskvårdstimmen vi har på jobbet och stack ut med hundarna i naturen. Sele på Pu och midjebälte på mig (nej, min valp går INTE fint i kopplet i början på vardagspromenader och jag orkar inte bry mig 😉 ) och Lyxa med viktmanchetter (nya rosa, yay för färgmatchning 😀 ) i 20 minuter, sen var det lös och ledig som gällde. Tränade som vanligt vardagsinkallning, läggande på avstånd, läggande under gång (som vi fick till ett parallelläggande med bägge samtidigt) och lite fjärr under promenaden. En RIKTIGT skön promenad där jag för första gången i år kunde gå hela vägen utan jacka 🙂 !

150318,2Parallell-läggande under gång 🙂 !

150318,1Jacklös!

När vi kom hem var det bara att snabbt äta lite, byta om och packa det sista och sen direkt sätta sig i bilen och åka till Göteborgs Hundarena där vi mötte upp Jonna och rottisarna för 2 timmar inomhusträning.

Lyxa fick köra momenten i ”orginalordning” men delat på två omgångar, så som det kommer vara på rankingtävlingen till helgen.

Fotgåendet och zätat kändes jättebra, typ så bra det kan kännas! Inkallningen gjorde jag bara slät, med en superfin och snärtig ingång från Lyxas sida. Rutan hade belöning i sig (ditlagd av Jonna när Lyxa inte såg) med riktigt fin fart till både kon och ruta. Dirigeringsapporteringen var fin med bra fart till kon, bra gripande av apport och bra fart med galopp hela vägen in innan ingång. Hopp apport kom ett litet ljud så Lyxa fick samla sig lite innan jag kastade apporten, men sen gjorde hon ett asfint moment med galopp ut, toppengripande och tryckte hem i galopp igen till en bra ingång 😀 ! Vittring var bra i stadga, bra fart ut, grep rätt pinne och började i galopp in men så slog hon av till trav kanske 2 m ifrån mig. Fjärr kortare avstånd än tävlingsmässigt, med många fina skiften och faktiskt rätt bra stå-sitt med nya kommandot ”back” och nytt handtecken (trampade med en baktass men var på stället).

Allt som allt riktigt bra utföranden och vi hade en fin teamkänsla som inte ens svagheterna och felen kunde rubba 🙂 . Bästa Lyxa!

150318,3

Efter att Lyxa kört sina två omgångar, Eskil kört två och Zolo en genomkörare så fick Pu komma ut. Duktiga tjejen som legat snällt i nästan 2 timmar och väntat på sin tur ❤ ! Idag så körde vi de delmoment och moment som vi tränat som ingår i appellklassens lydnad. Framförgående och hopp-sitt-hopp har vi knappt tränat så de skippade vi. De andra körde vi så långt som vi kommit, och för allra första gången med någon som stod och kommenderade momenten tävlingsmässigt. Och jag är så himla nöjd med lilla Pu!

Linförigheten  var nästan första gången vi körde med koppel. Fotgåendet har vi inte tränat några halter i, och jag stöttar henne fortfarande i svängarna med rösten. Bra info var att Pu tyckte det var svårt att gå mot någon annan (har vi nog knappt aldrig gjort om jag tänker efter) för man vill ju så gärna hälsa 😉 ). Det ska vi se till att belöna upp fokus mot mig i de situationerna! Lite vobblig blir hon med, men det är ju inte så konstigt att hon inte har en perfekt position riktigt än 😉 . Älskar hennes fina fokus och att aktivitetsnivån är så lagom!

Läggande under gång är ju fortfarande så nytt under framlängesmarsch så där blir läggandet lite långsammare än vad hon kan. Med säkerhet kommer farten där med 🙂 . Hon har himla fin stadga där hon ligger när jag går ifrån henne!

Inkallningen är jag jättenöjd med hittills! Jättefin stadga i sitt kvar och i väntan på kommando, fin reaktion på kommandot och riktigt fin fart in. ”Bara” en ingång som ska tränas in nån gång senare 😉 .

Apporten har jag börjat jobba så den ligger rakt bakom Pu, ska arbeta den längre och längre ifrån henne så hon stegvis får springa längre för att ta den (och förhoppningsvis fortfarande hålla undan dödstassarna). Sen så har vi ingen ingång i apporteringen heller, men det tar vi senare det med 😉 .

Som sagt, jätteduktig och jättefin Pu! Nu vet jag var vi står och har en rätt bra plan över hur vi ska lägga upp delmomentsträningen för att få till starkare, snärtigare och bättre moment i slutändan 🙂 !

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s