Rankingtävling Fagersta

Då har vi varit på jungfruresa med husvagnen, upp till Fagersta för rankingtävling! Det blev lite värre väder än vi räknade med, det började i regn och slutade i snö. Vi hade inte riktigt tänkt oss att vår första husvagnshelg skulle spenderas i 1 dm snöslask och snö… 😉

150322,1

150322,2

 

Men väl på plats (efter att ha kört fast i snöslask på blöt mark) så var det precis så mysigt som jag tänkt mig i husvagnen. Finns det hjärterum så finns det stjärterum, även i en 3,7 meter Hobby 😉 ! Vi bäddade för hundarna i ena sängen, och de låg faktiskt där rätt länge på natten, vi vaknade bara med 3 hundar i vår säng sen 😉 .

150322,3

 

 

Lördagen började tidigt då det var samling 06,30 för alla deltagarna. 36 stycken var det som kom till start av 46 anmälda, så vi hade en lång dag framför oss 🙂 .

Det är en väldigt speciell känsla att tävla rankingtävling! Både det att det är grundande för landslagsuttagningen (delar av landslagsledningen sitter och skärskådar och antecknar frenetiskt precis ALLT de ser), att domarna är valda med stor omsorg (bägge två som dömde i går ska döma SM senare i år), samt att man får se otroligt grymma utföranden när man tävlar tillsammans med Sveriges absoluta lydnadselit (och på ett sätt även mäta sig mot dessa, även om det är en själv man tävlar mest emot)….. Det är faktiskt sanslöst fräckt och roligt!! Och extra kul är att man numera känner så himla många på tävlingarna så man alltid hittar någon att sitta och prata med. Toppenkul!

Så hur gick det för oss då? Delvis superbra och delvis superdåligt 😉 ! Två nollor (förvånansvärt nog inkallningen och sen fjärren på ett konstigt sätt 😛 ) men det uppvägdes av en 10, en 9.5, två 9 och två 8.5 i betyg 🙂 . De betygen väger tungt för mig på en rankingtävling!

Men även fast jag väljer att fokusera på det som gick riktigt bra, så är det LITE bittert att veta att med de övriga poängen så hade vi kunnat satt mitt mål (1:a pris på rankingtävling) med bara 5,5 och 6 i betyg på de två nollmomenten…. SURT 😉 !!

150322,11

Programmet var uppdelat i 2 omgångar, och med gruppmomenten mitt i där alla först gjorde sitt i grupp, och sen platsliggning. Det handlade alltså om att ladda om och gå in på planen 4 gånger under dagen, och vi hade ca 2 timmars väntan mellan varje omgång (förutom gruppmomenten där det bara var ca 30 minuters väntan). Det är tufft och kräver lite av både hund och förare 🙂 .

(Ser att jag skrivit att vi var i Kungsör på filmen, ska se om det går att ändra detta….)

 

Jag är väldigt nöjd med helheten i fotgåendet! Enda stora missen är när Lyxa inte sätter sig ner i stegFF bakåt (WTF?! Vad hände DÄR 😛 ?! ), sen några smådetaljer som ska bli bättre. Men överlag nöjd 🙂

Zätat kändes också riktigt bra! Vi går bra tillsammans, Lyxa studsade inte så mycket som hon kan göra i fotgåendet och hon lyssnade bra och rätt på skiftena. Jag är även nöjd med att jag håller huvudet kallt när TL säger fel saker 😉 . Något snabbare skiften vill jag ha till när vi är inne och detaljpetar, men annars ett säkert och stabilt moment för oss!

Inkallningen…. vad fan hände där 😛 ?! Lyxa tänkte nog på nått HELT annat, för att trava, stanna, trava, stanna… och sen en fin fart i avslutningen?! Jaja, vår uppeppning av avslutet verkar ju ha fungerat iaf 😉 . Tråkig nolla på ett annars säkert moment!

Det som var himla bra enl mig var att vi efter denna flopp plockade ihop oss, släppte momentet och gick vidare till att göra en av våra bästa rutor någonsin! Så HIMLA nöjd med hennes fart i både konskick, rutskick och inkallning!! Detaljpetigt vill jag ha ett mer direkt ställande både vid kon och i ruta, men annars jätteglad i momentet 🙂

150322,5

 

Gruppmomenten tyckte jag hon skötte fint, sittandet hade varit klockrent, och avdraget vi fick på nosning i platsen var bara ett snabbt sniff. Det vet jag kan hända i bland, men vi har fått ner det till bara ett snabbt istället för flera längre, så framsteg där 🙂

150322,9

 

Sista omgången var dirigeringsapport – hopp metall – vittring – fjärr.

Dirigeringsapporteringen är ett fint moment så sett att hon gör momentet som det ska se ut. Ut till kon, bra vinkel, bra gripande, bra väg tillbaka, rak ingång. Vår stora stöttesten här är ju tempot! Vi har minimitempo, hade vi bara kunnat få upp tempot ett snäpp till hade vi kunnat plocka rätt höga poäng här. Får väl se om jag nån gång kan få till det, hur mycket vi än tränar på det har jag inte sett någon tempohöjning här… latsmart var det ja Lyxa 😉 .

Hopp metall var mest ”meh”. Tjut, trav in, snett avslut. Kan ha att göra med att det var den nordiska, vi har fått till mycket bättre moment med vanlig metall. Måste lägga in ännu mer nordisk träning.

Vittringen.… ÅH HURRA! En NIA i betyg!! Duktiga, duktiga Lyxa, här har vi VERKLIGEN fått till en förbättring!! Liiite avsaktande tempo i avslutet, men annars så himla duktig och tar pinnen vid första anträff och satsar på galopp både ut och in…. HÄRLIGT!

Den avslutande fjärren kom inte med på film då jag mitt PUCKO glömt att rensa videokameran så minnet tog slut 😛 . Men den nollade vi ju bort ändå, så ingen större skada skedd 😉 . Extrakommandon både i uppsitt i fjärren och vid uppsittet vid sidan?! Nä, Lyxas hjärna var någon annanstans där med! Fast faktiskt, så inemellan det som strulade så kom faktiskt ett par riktigt fina skiften! Alltid nått 🙂 !

 

Men överlag, när jag väljer bort tanken på de två puckade nollade momenten, så är jag så glad över det mesta vi gjorde där inne på planen! Duktiga, duktiga Lyxa ❤ !

150322,10

 

Strax innan 18 var tävlingen över (där det vid prisutdelningen visade sig att FANTASTISKA Susanne och hennes hoffe Edda ännu en gång stod som segrare på rankingtävling!! STORT grattis igen!!) och vi åkte och köpte med oss pizza till husvagnen. Efter en tävlingsdag på nästan 12 timmar så lovar jag att det inte blev mycket mer gjort på kvällen 😉 ! Jag är SÅ tacksam över att Andreas var med och hade hand om hundarna när jag var på tävlingsplatsen, de hade varit ute på promenader ett par gånger så alla var rastade, motionerade och nöjda. Bästa familjen ❤

150322,6

150322,7

150322,8

 

 

Idag kom vi upp redan vid 06,30 (somnade tidigt och ljust ute 😉 ) och efter rastning av hundarna blev det husvagnshäng och frukost. Lyxa var väääääääldigt mjölksugen 😉 .

150322,12

150322,13

Sen tog vi en promenad med hundarna så de var lite trötta i kroppen när det var dags att sätta sig och rulla hela vägen hem.

150322,14

150322,15

Två snabba stopp på vägen (ett för fika, ett för att rasta hundarna), sen var vi hemma ca 5 timmar senare. Hundarna fick rusa i trädgården medan vi städade ur husvagnen, sen lunch för hundar och kaffe för människor. Efter det, ännu en promenad med hundarna, denna gång utan vidrig snö utan på härlig barmark 😉 .

150322,16

 

Nu kommer vi bara ta det lugnt resten av söndagskvällen. I morgon är en ny vecka, och då börjar planering av träning så vi förhoppningsvis kan förbättra oss till nästa rankingtävling i april!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s