Sanslöst bra brukslydnadstisdag

Träningen tillsammans med Jonna idag var så GRYMT bra!! Vet inte om det var min tidiga morgonpromenad och att det var ljust till strax efter sju som gjorde det extra bra, men hundarna var verkligen fantastiska idag 😀 !

Vi började med stegklättring och platsliggning med Lyxa och Zolo. Lyxa har inte gått på stegen sen Säffletävlingen 1 november, men hon var faktiskt bättre nu än då! Mer fokuserad och koncentrerad liksom, med ett ännu bättre tempo. Gött  🙂 .

150324,1

 

Sen fick Lyxa börja. Vi startade med tungapport, som vi inte heller kört sen i november. Jag körde därför 2 kg för att mjukstarta lite. Galopp ut, snabb trav in två av gångerna och med lite extra retning så blev det faktiskt även galopp in sista gången 🙂 .

Vi körde även metallapport, både med och utan hinder. Lyxa visade att hon FAKTISKT kan galoppera med apporten 😉 . Bra galopp in varje gång 🙂 !

 

Vi tragglade lite saktasträckor till framåtsändandet och kollade sedan av momentet (även det sen första gången i november). Mycket som behöver finputsas, men det är i alla fall ett sammanhängande moment som med lite mer träning kan bli rätt OK 🙂 .

 

Efter det kollade vi krypet. Även här behövs givetvis detaljpet, men överlag är jag riktigt nöjd med momentet!

 

Sist kollade vi av skallet. Lite studs och lite vridning, men mycket nöjd med att hon inte slutar skälla på TLs kommando. När TL är Jonna, kan Lyxa lätt lyssna på vad hon säger istället för vad jag säger… 😉 .

 

Allt detta plus MÅNGA superkäcka och fina fjärrskiften på allt från 3 till 18 meter gjorde att jag var helt löjligt nöjd med träningen! Bring it on brukssäsongen, vi är på G!!

150324,2

 

Och för att göra bra bättre, så fick lilla Pu komma ut och köra och var SÅ duktig!

* Apportering. Inte ETT ENDA dödstassande på apporten, oavsett om jag skickade henne på ivägkastad framför (nära avstånd) eller utlagd bakom! Man såg hur hon verkligen TÄNKTE och ansträngde sig för att gå med munnen först och inte ta till tassarna!

* Inkallning. Fokus på fart och reaktion på kommandot, så Jonna höll henne i halsbandet och när Pu sprang som snabbast och bäst slängde jag en boll bakåt (min första hund som verkligen gillar bollar, kul!). Hon är som ett svart streck den där lilla, sjukt snabb!

* Störningsträning i fotgående. Med Jonna som medhjälpare fick Pu börja träna på att hålla fokus på mig trots att saker hände runt omkring henne. Hon fattade RIKTIGT snabbt grejen, och höll fokus på mig både när Jonna rörde sig runt oss och när vi gick fotgående rätt mot och runt Jonna.

* Fjärrskiften. Både spontana och på kommando. Hon har sanslöst fina skiften i kroppen Pu, hon kan vara som en stålfjäder upp från ligg till sitt! Jag måste se till att bibehålla detta, för satan i gatan vad fina och snabba rörelser hon har!

Och så fick vi filmat en snutt med linförighet. ÄLSKAR Pus ambitiösa sida i träningen, hon är så fin den lilla svarta ❤ !

150324,3

 

Jag kan ju säga att det var enormt nöjd, glad och stolt ägare som åkte från träningen. Tänk att jag kan ha fått TVÅ så fina, träningsvilliga och duktiga aussietjejer ❤ ! Så himla glad över deras peppighet och träningsglädje!

3 reaktioner på ”Sanslöst bra brukslydnadstisdag

    • Tack 🙂 !

      Jag jobbar massor med enbart gripande av apport, på nära håll så att jaktinstinkten inte slår in. Har ex lagt apporten precis vid sidan av henne (och senare rakt bakom henne) och gått ut på avstånd innan jag gett henne apportkommando, just för att hon inte ska behöva få fart ut till apporten men ändå springa in till mig.

      Har även jobbat med att slänga ut apport så man får med den delen, men så gå/småspringa fram mot apporten medan jag håller henne i halsbandet och sen släppa henne med apportkommando nära apporten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s