Brukslördag ger toppennöjda och trötta hundar

Idag vaknade vi upp till ett strålande väder! Andreas och snusrarna åkte iväg och jobbade, och jag och aussiesarna (och Chaliiiii 😉 ) packade ihop för att möta upp resten av Supertrion i Härskogen 🙂 . Jonna hann inte vara med hela tiden, men jag och Mathilda höll ut med varann hela tiden 😉 .

150328,4

150328,5

 

Pu fick ett ickeförarspår från Mathilda (som hon inte träffat förns idag, så totalt okänd förare) på 450 meter, 3 vinklar, 1 tim 15 min liggtid, 6 föremål (4 snusdosor, 1 vanlig spårpinne, 1 naturpinne) + slut.

Pu var så himla duktig ❤ ! I starten är hon lite ivrig att komma iväg och slår lite i spåret då hon går på vind, men efter första dosan så har hon nosen nere i stort sett hela tiden. Hon analyserar vinklar och väljer rätt, och apporterar in alla föremål till mig, både dosor och pinnar ❤ !

I slutet av spåret blev hon tröööööött och fick kämpa lite extra, men efter lite micropaus så hittade hon naturpinnen och tog spåret till slutet. Med sin ringa erfarenhet så måste jag säga att hon är en grym naturbegåvning i spåret med ett lagom tempo!

 

Mathilda gick med i spåret, och vi analyserade under vägen vad Pu gjorde och hur jag ska gå vidare i träningen. Nästkommande spår kommer vi backa tillbaka lite, korta ner det och fokusera mycket på starten. Tätt med dosor (halvdolda/dolda) så hon ska få upp mer tanke på att direkt gå ner med nosen för att hitta dem. Vinkelarbete i korta spår så hon inte hinner bli trött i hjärnan. Boosta hennes spårsjälvförtroende och grunda ordentligt med alla delmomenten i spåret helt enkelt, jag vet ju nu att hon både kan spåra elitgamla spår, följa vinklar åt rätt håll och hitta/apportera föremål. Nu ska vi stensäkra detta inför framtida spårkarriär 🙂 !

150328,6

När Pu spårat klart blev det upplet för Lyxa. Idag linjetag i vallad ruta. 4 föremål. De två första jättefina skick, snabbt ut och snabbt in med föremålen. Sen nått tramsigt och trögt skick där hon fick avbryta och komma in, och jag gick ut i ett ”fejkat” linjetag (jag hade ingen aning om var föremålet låg 😉 ) och skickade igen. Då hade hon fint tryck och hittade föremålet så jag kunde belöna det. Sista skicket gick hon djupt ut, hittade inget och kom tillbaka. På vägen tillbaka fick hon sista föremålet (låg nära baslinjen) i nosen och tog med sig det in.

Efter att Mathilda och Sture gått sitt spår som jag lagt åt dem så fick Lyxa spåra. Hon fick göra tre upptag där det sista utmynnade i ett spår. Första upptaget var bra i att hon tog spåret direkt trots att det låg max 10 m från skickpunkten, dåligt var att det blev bakspår 😉 . Vid nytt försök så spikade hon det.

De två nästföljande upptagen blev framspår (bägge vänster, det första djupare i rutan och det sista nära) och spåret skötte hon jättefint med alla pinnar in 🙂 .

150328,1

150328,2

150328,7

Sist på dagen fick Pu göra sin första linjetagsövning ut i den vallade uppletsrutan där Zolo, Lily, Lyxa och Sture gått innan. Duktiga lilla Pu är bra på att sitta kvar, att satsa full tjofräs ut i rutan, leta efter föremål i slutet på linjetaget och komma in med det i full fart <3. Ska bli kul att utveckla uppletet med henne 🙂 !

150328,8

150328,11

150328,12

150328,13

150328,14

150328,15

150328,16

150328,17

150328,18

 

Efter 4.5 timmar, spårläggning, spårtagning och upplet till 4 hundar så förtjänade vi en kopp kaffe och morotskaka med lite medföljande prat om livet innan vi skildes åt 🙂 . Och hundarna, de var så trötta och nöjda som de alltid är efter en rejäl brukssession och sov sött i bilburen ❤

150328,9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s