Pu-tid ute, Pu-tid inne

Idag fick lilla Pu egentid tillsammans med mig, medan de andra hundarna var hemma med Andreas.

Vi drog till klubben och tränade. Pu var riktigt duktig, vi hade ännu ett apporteringspass helt utan tassar på apporten 🙂 ! Idag var jag kaxig och testade att kasta iväg apporten, hålla henne i halsbandet och skicka henne efter den. Och hon gjorde tre sådana utan en enda tass på apporten! Härligt med framsteg! Gjorde även en där hon satt kvar, jag la apporten bakom henne, gick iväg ca 30 m och bad henne apportera, för att få nära avstånd till apporten men långt till mig för att främja fart in. Bra gripande där med och fin fart in. Toppen 🙂 !

Vi började även med hopp-sitt-hopp inför appellen. Jag kör på en target som ligger många meter bakom hindret (som bara var några plankor högt) som hon får springa till och trycka på. Senare kommer jag lägga på ett sättande på targeten, men nu vill jag bara att hon lär sig att ta sig över hindret och springa till den, och sen på klick och belöningskommando springa tillbaka över hindret till mig. Ett par gånger i början försökte hon sticka vid sidan av hindret för att komma snabbare till mig, men med lite extra pepp på hindersök så sprang hon sen över hindret varje gång 🙂 .

150330,2Full med lera i ansikte och kropp 😉

Vi körde även lite fotgående, läggande under gång, nedläggande vid sidan och så lite platsliggning. 1,5 minuter på ca 30 m håll som längst, det går framåt 🙂 . Lite tittig när det kom andra bilar och folk, så det får bli att lägga plats på lite livligare ställen med mig på nära håll för att stärka upp fokus på mig.

150330,3

Allt som allt duktig liten Pu! En liten Pu som i mina ögon börjar bli riktigt snygg också 😀 !

150330,1Läcker och lerig, som en riktig brukshund ❤ !

Efter träningen fick hon hänga med in i klubbstugan för medlemsmöte. Förutom ett par försök att klättra upp i folks knän för att mysa så låg hon mestadels snällt på sin filt och tuggade ben. Ett enda litet boff på de två andra valparna i lokalennär de lät, sen var hon knäpptyst och snäll. Bästa lilla Pu ❤ !

150330,4

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s