Pus första utställningsträning och en borttappad inkallning

Igår var jag och tjejerna iväg en sväng till Kungliga Hundar för jag och Pu skulle gå på utställningsträning för Tina GavlingTina är en sanslöst duktig handler som gång på gång visar fram olika hundraser och mängder av olika hundar till grymma meriter i utställningsringen. Så jag tänkte att hon skulle få försöka lära ett hopplöst fall som mig ett och annat 😉 . Som alltid när jag gör något vill jag göra det ordentligt, så jag hade både kavaj och blingbling-utställningskoppel med. Seriöst ska det vara!!

Vi var ca 10 hundar av olika storlekar och raser, allt från gigantisk GD till liten pincher. Pu var först storögd över så många okända hundar som sprang runt och nära varann i cirklar och trekanter, men skötte sig formidabelt! Många förstagångsupplevelser blev det för henne:

  • Stå och springa på led med många okända hundar med väldigt små avstånd
  • Ha på sig och springa i utställningskoppel
  • Springa fint vid sidan (inte i fotgåendeposition) i cirklar, trianglar och rakt fram och tillbaka
  • Springa parallellt med annan hund
  • Ställa upp sig, få benen flyttade till den mest fördelaktiga positionen och sen stå stilla
  • Ställa upp sig och stå stilla framför domaren
  • Bli visiterad och göra tandvisning, och stå stilla medans domaren gjorde det

Är supernöjd över hur Pu skötte sig! Social med domaren men kunde ändå stå stilla under visitering, obrydd över de andra hundarna (ville dock jaga ikapp kelpie-Juno som vi gått kurs med en gång när vi sprang i cirkel 😉 ) , väldigt bra stadga i ståendet… Duktiga lilla Pu ❤ ! Så fick jag många bra tips av Tina hur jag ska ställa upp henne på showigaste sätt, små detaljer gör så sjukt mycket för helhetsintrycket! Ska även se till att lära in att hon ska springa med blicken rätt fram, för när hon tittar på mig så blir hon lite sned i kroppen och kan se ut som att hon ”slänger” med benen. Den träningen kommer jag väva ihop med framförgående/saktagåendeträningen, så blir det nog kalas 🙂 .

150401,1

 

När vi var klara så drog vi till Lerum för att Lyxa ”jag får ALDRIG göra någonting någonsin” Oskarson skulle få träna lite 😉 . Vi körde igenom elitbruksprogrammet tävlingsmässigt.

Fotgåendet kändes suveränt. Fick till riktigt bra högersvängar och språngmarschen tog vi i som satan och den kändes superfin! Tysta och fina vändningar och rätt bra stegFF.

Inkallningen…. vill inte ens prata om det 😛 ! Total katastrof, samma beteende som på rankingtävlingen. Houston we have a problem! Långsam fart och stannade avsaktande på sträckan. Lite panik när ett av våra tryggaste, bästa moment är totalt bortfluget!! Men men, jag byter kommando och jobbar upp peppen så gott det går till årsdebuten nästa söndag!

Framåtsändandet hade bra utskick, bra brytpunkt, från min synvinkel för snabb saktasträcka som gjorde att hon drog iväg (vilket INTE var fallet sett från sidan) så jag tjatade på henne i onödan att sakta ner (korkad förare) och sen superfina inkallningar. Jag ska nog bara hålla käft och låta henne sköta jobbet helt enkelt 😛 !

Krypet var suveränt. 10-mässigt, i gegga och vatten. BRA Lyxa!!

Skallet var i kedjan fel på så sätt att hon slängde iväg ett extraskall när jag sagt tyst. När vi gjorde om det utanför kedjan så var hon tyst när hon skulle, men tystnade rätt snart efter TLs kommando, bara ett eller två skall efter (jag vill att hon på träning ska skälla ett tag efter att TL kommenderat tystnad). Väl mycket vridning i kroppen också, det måste jag ta tag i nu igen.

Metallapport var SUPER ❤ ! Snabb fart ut, snyggt gripande och snabb fart in i fin ingång. HURRA!

Tungapporten var också jättefin! Snabb galopp ut, bra gripande, snabb trav (helt OK enl mina kriterier) in och bra ingång.

Hopp och stege avstod vi eftersom det blivit mörkt, men det var ljust nog ända fram till 20,30!! ÄLSKAR våren!!

 

Sist på dagen fick Pu komma ut och köra lite störningsträning med människa i fotgåendet. Hon snappar upp den leken väldigt fort och får ett riktigt bra fokus! I går körde vi både i fotposition (störningen rörde sig runt oss, satte sig på huk, viftade med armarna), med störningen stillastående så vi gick fot emot och runt i snirklar, och att störningen följde med oss, som en riktigt närgången SM-domare 😉 . Duktig Pu höll fokus nästan hela tiden, och de få gånger hon tappade var det bara med ett ögonkast så hon var supersnabbt tillbaka med fokus på mig. Bra tjej!

 

Allt som allt (förutom inkallningsångesten 😉 ) riktigt duktiga, peppiga och bra tjejer!

150401,2

 

Och som extra bonus på dagen, när vi kom hem så var golvet i garderoben färdiglagt! Nu är det bara lister som ska in, sen kan vi börja inreda med klädhängare, lådor och hyllor. Jag bara ÄLSKAR tapeten, så mycket att jag nästan vill ha den i nått annat rum OCKSÅ 😉 !

150401,3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s