Brukslydnad i Kalmar och grillkalas

Gårdagen var tredje och sista dagen på östkusten (för den här månaden 😉 ) och då var både jag och Liza så pensionärsaktiga att vi var uppe vid 6 och strax därefter ute på morgonpromenad med våra tre. Riktigt skön start på dagen 🙂 !

150407,79

 

Sen tog vi det rätt lugnt under förmiddagen, lite kaffe och frukost, filmredigering, allmänt gnäll över krämpor här och där på oss bägge, och vila för hundarna. Strax innan lunch plockade vi ihop oss och drog bort till Kalmar BK för lite lydnadsträning. Liza var snäll nog att lägga ut 4 upptag till Lyxa, och sen kommendera oss genom elitbrukslydnaden.

Fotgåendet kändes som vanligt bra, inga stora konstigheter här utan stabilt och säkert.

Inkallningen körde jag på 75 meter, men bara en slät inkallning. Har bytt till nytt inkallningskommando (som är sjukt jobbigt att få ur mig 😉 ) som verkar fungera för att få Lyxa att ta i och springa. Får väl se när vi kör på söndag.

Framåtsändandet var OK och poängmässigt. Riktigt nöjd med Lyxas rakriktning och med inkallningarna. Dock tjuvade hon på Lizas kommendering på inkallningen, så det fick hon tillsägelse om att fortsätta gå. Lite kort sträcka innan avsaktning på andra utskicket, och lite snabbt tempo på saktasträckorna. Men som sagt, poäng hade vi fått på det.

Krypet var riktigt fint, skönt det!

Skallet var jättebra!! Jag har bytt belöningsplacering till att ha godis på min högra fot, för att få Lyxa att tänka lite mer framåt och åt höger för att motverka att hon studsar och roterar bakom mig. Det har fungerat väldigt bra på bara några få repetitioner!

Metallapporten var ASFIN! Bra fart ut, snyggt gripande, bra fart in 🙂 !

Tungapporten var också jättefin! Snabb fart ut, fint gripande och snabb vägvinnande trav in. Vi körde med 2 kg i kedjan, men när jag gjorde momentet separat efteråt med 4 kg så fick Lyxa t.o,m upp GALOPP tillbaka ❤ !

Hoppet slarvade hon på (latmask 😛 ) eftersom hon så lätt studsar över det. Satte sig alldeles för nära på andra sidan och snuddade med klospetsarna på tillbakahoppet. SÅ onödiga poängavdrag bara för att hon är lat och bekväm 😛 ! Får fortsätta experimentera med avstånd för uthopp och liknande för att försöka få henne att landa lite längre bak…

Stegen har hon jättefint tempo, koncentrerad och fokuserad. Dock hade den här stegen sitt sista steg precis i markhöjd, så hon gick inte på det. Får hoppas att stegen på söndag har ett lite upphöjt sista steg 😉 .

Allt som allt en bra omgång!

Bruksträning för Anders Kjernholm 290

 

Efter att Liza kört lite med Fräck och visat hans ASSNYGGA IPO-ingångar (jag vill lära nån hund att komma in så nån gång!!) så fick lilla Pu komma ut.

Hon fick göra ingångar på planen under kommendering och med störningen att gå mot Liza, och sen att Liza gick med oss mot vår inbillade startpunkt. Första gången var lite svårt, men Pu fattade fort vad som gällde och kunde sen gå med fullt fokus på mig trots att Liza gick nära bredvid oss. Vi gjorde även lite störningsträning i fotposition, där det svåraste var när Liza gick tätt nära oss och vinkade med handen nära Pu. Men snart så höll Pu fokus även där, duktig tös 🙂 !

Sen körde vi lite apporteringar, både med kastad apport och apport utlagd bakom Pu (både med henne sittande och stående). Ännu ett pass helt utan tassar på apporten!! Så gött!

Och sen så levde Pu ännu en gång upp till det Liza brukar säga ”hon kan ju nästan allt den där lilla!” när hon helt plötsligt plockade upp 2 kg tungapport (första gången hon sett en sån) och sprang omkring med den, supermallig i ett fast grepp! Så himla nöjd blev jag, det där bådar gott!

150407,80 150407,82 150407,81

När Pu var klar fick Lyxa ta sina upptag. Vi fokuserar vår specifika upptagsträning på nära upptag, runt 5-10 meter ut i rutan. Lyxa tror sig ibland veta att alla upptag ligger i mitten eller i bakkant, så hon har nog inte på näsan riktigt från början.

Första upptaget var nära åt höger. Lyxa gick rätt ut, gick över någon meter men vände tvärt tillbaka (BRA framsteg, förra gången så gick hon långt över!) och tog spåret. Tyvärr ut i bakspår, så då fick hon ett ”nej” och fick komma tillbaka till stigen så vi gick till nästa.

Andra upptaget var nära åt vänster. Gick rätt ut, tog spåret direkt, kollade av bakspåret en rätt lång bit men vände sen och tog framspåret. Bra!

Tredje upptaget var uppför en kulle och åt höger. Rätt ut, tog spåret, ut i framspår.

Fjärde upptaget var längre ut åt vänster. Klockrent

Sen tog vi första upptaget igen, och den här gången tog hon det snabbt och gick ut i framspår.

När vi var klara med detta så packade vi ihop våra pinaler och Liza lämnade oss till vårt öde 😉 . Jag och tjejerna tog en sista rastningsrunda innan vi satte oss i bilen och rullade hemåt, trötta och nöjda efter tre härliga träningsdagar!

150407,83

Känner mig fortfarande lite trött och sliten efter många mil i bil och fullspäckade dagar under hela påskhelgen (skulle man inte vara utvilad efter ledighet 😉 ?! ). Så idag var det skönt att inte göra nått mer avancerat än att ordna en liten grillmiddag med korv, burgare, sallad, majskolv, coleslaw och potatissallad tillsammans med mamma, pappa, mormor Malin, JK, Edvin och deras hundar.

150408,1Boss, Pu och Bitzi spanar 😉

Sen så råkade jag ju faktiskt fylla år idag med, så lite firande blev det också! Grattiskort, pengar, blommor och fina inramade kort på hundarna som ska sitta ovanför deras respektive koppelkrokar i hallen ❤ !

150408,2

Nu ska jag gå och tokdäcka i sängen! I morgon vankas jobb som vanligt, och sen en träningsdate med aussietjejerna och ett gäng rottweilers 😉 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s