Brukslydnad i Lerum

Igår mötte jag och tjejerna upp Jonna och Anne-Li med sina rottisar för lite träning. Underbart vårväder (lite kyligt när solen gick ner bakom träden) och UNDERBAR vårljus gjorde att vi kunde träna alla 5 hundarna i dagsljus! Lovely!

150410,5Mina bästa tjejer ❤ ! Notera gärna tassarna på Tillyhills Sumpråtta, helt bruna av lera… 😛

Lyxa fick köra igenom elitbrukslydnaden.

Stegen var perfekt, Lerums stege har ju sista steget en bit upp (till skillnad från Kalmars som har sista steget i markhöjd) så hon klev fint på alla stegen och hade perfekt tempo över hela stegen.

Fotgåendet kändes fint. Kanske någon smärre detalj i stegFF som skulle kunna vara bättre, men annars så var helheten riktigt bra.

Inkallningen körde jag en 75 m slät. Det nya inkallningskommandot fungerar bra, hon startar snabbt och tar i hela vägen. Ska bli spännande att se på söndag om jag kan få henne att stanna i den farten…. 😉 .

Framåtsändandet hade vi för ovanlighetens skull 2 människor i gruppen 🙂 . Helt OK, väl kort utskickssträcka för min smak men bra rakriktning, helt OK saktasträcka (fuskade inte på inkallning på TLs kommando) och jättesnygga inkallningar. Poängmässigt moment helt enkelt 🙂 .

Krypet var jag dum nog att dra upp henne för mycket innan, så hon sköt fram lite väl mycket i postition. Tog det säkra före det osäkra och kommenderade henne att krypa bak och lugna sig lite. Hade inte behövt det på tävling, det var ett fint kryp ändå 🙂 .

Skallet var JÄTTEBRA skall (avbröt INTE på TLs kommendering) och JÄTTEBRA tystnad. Dock satt hon ”kanin” (på bakdelen med framtassarna i luften 😉 ) under typ hela skallet. Kanske inte det optimala 😉 . Gjorde ett skall till med belöning på min högerfot, då var hon riktigt fin.

Metallapport klockren ❤ !

Tungapport jättefin, dock liiiite sned ingång pga att hon fick apporten i ett snett grepp så den låg mot ansiktet 😛 ! Men det gör inget för mig, det får bli som det blir!

Hoppet tog jag ut avståndet ordentligt på för att se om det kunde få henne att sätta sig längre bak på andra sidan. Ingen skillnad, hon hoppar över, landar och sätter sig 😉 ! Puckohund, det måste ju vara obekvämt att häva sig från stillastående över 85 cm 😛 ! Men men, hon seglade tillbaka utan att vara i hindret, så det får väl vara så det med.

Allt som allt riktigt bra feeling med världens bästa Lyxa ❤ !

150410,6

När sen lilla Pu kom ut så ökades min glädje och stolthet på ännu mer! Jag är ju lyckligt lottad som har en sån fantastisk hund som Lyxa, men det verkar faktiskt som att jag har TVÅ fantastiska aussies nu ❤ ! Lilla Pu hon kan hon!

  • Ingångar på planen med fokus
  • Fotgående runt människor och diverse störning med fint fokus
  • Snygga apporteringar med både trä och metall med grym fart, snabba gripanden och INGA tassar!
  • GALOPPERA runt med 2 kg apport, supermallig och stolt! 
  • Gå en bit upp på låga stegen
  • Inkallning med stadga i kvarsitt och snabb reaktion på kommando
  • Springa snabbt över hinder till target långt bort och lika snabbt över hindret tillbaka
  • Platsliggning på kort och långt avstånd med störning av budföringsträning. 4.5 minuters plats med mig på ca 5 m avstånd

Grymma lilla Pu ❤

150410,2 150410,3 150410,4

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s