Utomhussäsongen är igång!

I morse klev jag upp vid 05.30 för att ha mycket tid på mig då jag för första gången skulle köra husvagnen ensam till tävling!

image

Hobbyn är sanslöst smidig, man glömmer nästan av att den hänger på där bak! Älskar den!

Vi var framme i Mariestad strax efter 8, så jag hade bra tid att både rasta hundarna och träna lite med Lyxa innan det var dags för samling och lottning. Vi drog startnummer 1, mitt favoritnummer! 

image

5 minuter senare körde vi gruppmomenten, och Lyxa levererade fina 10: or i betyg på bägge två! Bästa hund ❤ !

image

Med 6 startande var det 2 grupper, så det var snart vår tur att gå in och göra vårt program.

Vi hade en GRYM känsla rätt igenom,   det som vi krånglat med det sista satt som en smäck! Lyxa galopperade på ALLT där det ska vara galopp ❤ ! Inkallningens ALLA sträckor, rutan, dirigeringen, hopp metall, vittringen…. Så JÄVLA GÖTT!!! ÄNTLIGEN börjar vi få in farten i ALLA moment även på tävling!! Och alla skiften rätt i zätat, rätt pinne in på vittringen, rätt apport i dirigeringen (och snabbt in till mig igen)… guld!!

image

Givetvis blev det lite fel också, mestadels mitt fel 😛 ! Fel kommando i inkallningen gav oss två lägganden, jag gjorde så vi fick ta till extrakommandon i fjärrens uppsitt och jag jag svängde helt om höger i språngmarsch  (varför?!?!). Men trots dessa fel så gav domaren oss 288 poäng, och det räckte faktiskt till en klassvinst av de sex startande, jättekul när känslan var så himla bra :)!

image

Lilla Pu fick också komma ut och glänsa lite medan vi väntade på prisutdelningen. Jättenöjd med hur hon beter sig på ny klubb, lika träningsvillig som vanligt 🙂 ! Vi fick till leksaksbyte på kommando, inkallningar, fina träapporteringar, rundaträning, läggande under gång, fotgående och plstsliggning.

image

image

När prisutdelningen var klar tog vi husvagnen och drog vidare till Kristinehamns BK, där vi ska sova i natt för att tävla rankingtävling i morgon. Jag är faktiskt barnsligt stolt över mig själv som har kört, parkerat, backat och riggat upp husvagnen helst själv för första gången 🙂

image

Nu har vi kommit tillrätta, tagit en promenad och ätit lunch. Så nu ska vi ta och vila lite, vi har ju varit igång i över 10 timmar redan 🙂

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s