Sanslöst bra brukstorsdag

Det här med förkylningsförnekelse fungerar bra 😉 ! Hela dagen igår satt jag och nös som en tok, snorade, hade bultande huvudvärk och frös. Men mind over matter, vägra tänka på det, ipren och varma kläder/halsduk så låtsades jag vara helt frisk och åkte på träningsdate i Lerum efter jobbet.

Vi mötte upp Jonna och rottisarna och Petra med sin söta staffe Texas, och började dagen med att valla ruta. En fullruta blev det med 7 föremål i (tre på djupet i hörnen och mitten, fyra utlagda lite här och var, nära och i mitten). Pu fick vara med och valla rutan (vilket var typ det roligaste hon någonsin gjort verkade det som 😉 ) och fick sen ligga och vänta i vardagsplatsliggning medan Zolo körde. Allt som allt 10 minuter kvarliggande (med belöningar då och då) och med bara ett försök att resa sig, det börjar sitta det där att ”lagd hund ligger” 🙂 .

150424

 

Efter Zolo var det Lyxas tur, och hon gjorde mig så himla glad 🙂 ! Ska jag döma ner nått så hade hon ibland lite väl låg näsa/spårtanke, och lite lågt tempo ibland när hon söker, men hon är en så duktig tjej som gick rakt dit jag pekade och hittad allt både djupt och nära och har näsan på i både utskick och inkallning! 2 gånger flyttade jag mig på baslinjen och kallade in henne när hon var ute och sökte (så jag visste att hon skulle komma springandes tillbaka över där föremålen låg), och bägge gångerna tvärnitade hon och plockade med sig föremålen in. Bästa ❤ ! Avslutade med ett linjetag på föremål ut i högra hörnet, så sammanlagt 8 föremål hämtades in fint 🙂 .

150424,1

 

Sen blev det lilla Pus tur att hitta grejer. Jag blir så löjligt stolt när jag ser hur duktig min lilla unghund är ❤ !

Första gången satte jag henne på baslinjen och gick ut för att lägga ut ett föremål typ i mitten av rutan. Tillbaka till henne igen och skickade ut henne med ett ”hämta”kommando. Hon springer blixtsnabbt ut, hittar föremålet och kom snabbt in med det igen (när hon är en liten bit från baslinjen levererar jag en boll kastad bakåt för att främja farten in). Superduktig!

150424,11Foto: Petra Bylund

Nästa skick satte jag henne på linjen igen och gick ut i rutan. Denna gång hade jag med två föremål ut, och la det ena typ mitt i rutan och det andra nästan helt i bakkant på rutan. Detta var första gången jag lagt två föremål på samma linje.

Rätt som det var, när jag var ute i rutan ca 40 m bort från Pu så smäller det av skott från träningsplanen! Då vi bara har lyssnat på skott en gång förut vände jag mig snabbt om och tittade hur Pu reagerade….. och svaret var: hon reagerade INTE ALLS 😀 ! Satt som ett ljus och bara tittade efter mig och verkade inte ens ha hört skotten. Så HIMLA skönt att hon verkar vara totalt oberörd/döv för skott 🙂 !

Gick tillbaka till Pu, skickade henne med ett ”hämta”, och hon sprang lika snabbt ut och hämtade det närmsta föremålet och kom tillbaka med det. Levererade bollen bakåt, lekte lite och ställde upp på baslinjen igen. Nytt ”hämta”, och duktigaste lilla Pu springer blixtsnabbt rätt ut till det bakre föremålet (ett spengummi) och plockar med sig det in. Fepplar lite med det och tappar det så hon testar att komma mot mig tom, men då säger jag bara ”hämta” igen och hon vänder om och plockar upp det och rusar sen in mot mig igen och håller det hela vägen in. Super-Pu ❤ !

150424,2

 

Lite blandade bilder på våra fina hundar som Petra tog :

150424,8

150424,9

150424,10

150424,12

150424,13 150424,14 150424,15

Efter att alla fem hundarna varit duktiga i uppletsrutan så gick vi upp till träningsplanen och körde stegen. Jag fick ett infall och tänkte att ”Pu var ju så duktig med den lilla stegen i Kristinehamn, undrar vad hon säger om en fullstor?”. Och duktiga lilla modiga Pu tog sig lätt och enkelt över stora stegen flera gånger 😀 ! Visst, nått steg missades i nån uppgång och nergång, men hon tog sig över med självsäkerhet och koncentration, och framförallt helt utan oro. Finns självförtroendet och tryggheten så kommer inte tekniken att träffa alla steg vara något svår att träna. Bästa lilla tuffa Pu!

150424,3

Vi fick även till en platsliggning med, lite meck med nerläggande när man har två men det gick bra ändå 😉 . Pu gjorde sin första platsliggning med andra hundar. Så tryggt för henne att ligga mellan hennes stora idol Zolo (rottisar generellt gör Pu superglad för att hon tror att det är Zolo eller Eskil 😉 ) och trygga storasyster 🙂 .

150424,4Stegen i bakgrunden är den som Pu gick över så bra ❤ !

Sen fick Lyxa köra igenom några av elitbruksets moment:

Inkallning: Vi verkar ha fått rejält bukt med start/tempoproblemen, fyttirackarns vad hon tar i 😉 ! Så snabbt att när hon pallnitar på ställandet så trycker hon sig tillbaka i ett sättande i stället 😛 ! Men jaja, hellre att hon springer på med självförtroende och råkar få fel skifte än att hon är tveksam!

Framåtsändande: Fint utskick, jättefin rakriktning, supersnygga inkallningar och fortsätter gå trots att TL kommenderar till inkallning. Dock så är tempot i saktagåendet för högt på första sträckan så hon flyter iväg, andra sträckan mycket bättre. Hoppas att det sänks lite, lite på tävling, hade varit surt att nolla momentet pga för långt avstånd när resten är så fint 😛 !

Kryp: Toppen. Helt enkelt toppen ❤ !

Skall: Jättesnyggt ihållande skall och jättebra tystnad. Lite väl lätt i fronten (lite kaninsittande 😛 ) men inte så mycket vridning som hon haft innan. Får nog repetera skallet ett par gånger idag.

Tungapport: Körde på 4 kg, skickade och sprang bakåt när Lyxa sprang och hämtade. Och jävlar vilken galopp hon fick upp med den då! Nu kommer vi ju säkerligen inte få till galopp när jag är stillastående på tävling, men det är gott att kunna höja Lyxas känsla att hon faktiskt KAN galoppera även med 4 kg i munnen.

Hopp: Jobbade med target för att få ut henne från hindret. Hon försökte fuska någon gång och sätta sig direkt efter hindret, men då fick hon bara ta om det. Sen såg man på henne att hon faktiskt tänkte till och sökte sig ut till targeten medvetet flera gånger. Får hoppas att hon har lite av den tanken under tävlingen, annars få hon ju ”skylla sig själv” 😛 .

Allt som allt, asnöjd med Lyxas utföranden och peppighet ❤ !

150424,5

Tack Jonna och Petra för en trevlig kväll 🙂 !

150424,7

Mina allra bästa tjejer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s