En helg, två tävlingar, två CERT och troligtvis ett SM!!

Vilken otrolig brukshelg jag och Lyxa haft!!

Elitspår Herrljunga 007

 

Årsdebuten i elitspåret gick på Herrljunga BK i lördags. Jag, Lyxa och Pu var där i god tid innan samling, så jag och Lyxa hann gå in på planen och känna lite på några moment. Uppvärmningen var helt formidabel, och vi hade en supergod känsla redan från början!

150426,3

 

Vid 8 var det samling och lottning. Jag drog spiken, faktiskt ett av mina favoritnummer! Jag gillar att gå in och få det gjort, så att säga 😉 ! Efter lottningen åkte vi direkt ut till spåret och vi körde på.

Lyxa var lite för högt i varv när jag skickade ut henne i rutan, så hon gick skitsnyggt rätt ut i rutan, vinklade till höger med stor självklarhet…. och så blev vi tillbakaropade till rutan 😛 ! Bakspår är bajs, men då kunde vi iaf bara vända och sen var vi på väg.

Efter den fadäsen gick inget annat fel, Lyxa spårade och hittade apporter med sin vanliga självsäkerhet. Alla pinnar in och gott och väl inom tiden 🙂 . Duktiga spårhund!

150426,5

 

Sen åkte vi tillbaka till klubben, där vi fick sällskap av faster Ann-Sofie under nästan resten av hela dagen, mycket trevligt 🙂 ! Vi drack lite kaffe och värmde sen upp för lydnaden.

Elitspår Herrljunga 012

Elitspår Herrljunga 017

 

Vi gjorde en riktigt fin lydnad, med bara en enda stor miss (ställandet i inkallningen blev ett läggande) och några smärre detaljfel i framåtsändandet. Det som jag blev allra gladast för var att Lyxa satsade ordentligt på hoppet och galopperade låååångt ut utan en tanke på att sätta sig själv innan jag gav kommando, det är de små detaljerna som kan lysa upp en hel dag 🙂 ! Vi samlade på oss 267,75 poäng i lydnaden vilket kändes helt OK 🙂 .

Efter det så fick Lyxa gå in och vila i bilen, medan lilla Pu fick komma ut och mingla lite på klubbstugeverandan med folket som tittade på lydnaden. Hon är så himla söt och snäll Pu, precis lagom social med människor för min smak (glad i folk och hälsar gärna lätt, men inte överdrivet hopp-och-slick-och-pip-och-hysteriskt 😉 ) och väldigt mysig och enkel att ha med som supporter 🙂 .

150426,6

150426,7

 

När de som var kvar efter spåret (5 bröt av olika anledningar) kört lydnaden så var det en kort lunchpaus och sen var det dags för upplet.

Elitspår Herrljunga 057

150426,8

 

Vi hade en god känsla när vi gick in till rutan, som tyvärr försvann rätt fort 😛 ! Ett av de första skicken så sprang Lyxa över ett föremål nära (min faster som stod och tittade när de de la ut föremålen och därför visste var de låg sa att hon såg att Lyxa markerade det snabbt i farten), och redan där började hon störa ut sig själv. Lyxa är väldigt noga med att saker ska bli rätt, och när det blir fel så blir hon vad jag närmst skulle beskriva som besviken och ledsen och tappar uppgiften lite 😛 .

Hon fick in två föremål, och sen gick det tomt ett tag. Sen så såg jag att hon plockade något, rusade mot mig… och stannade och spottade ut det?! Där och då blev jag VÄLDIGT konfunderad, eftersom Lyxa ALDRIG har spottat något. Men när tiden var ute, och jag frågade domarna om det så sa de att det inte var ett föremål som var med i uppletet. Från där jag stod så såg det ut som något smalt och silvrigt, typ en penna, så jag gissar att det var något som nån tappat i rutan. Shit happens, bara lite synd om Lyxa som kom av sig rätt mycket där. Så två föremål och en rätt dålig känsla blev det på uppletet.

Sen var det bara platsen kvar, och den klarades som vanligt helt utan problem och med 10-10 i betyg. Så på prisutdelningen visade det sig att vi trots bakspår och ett dåligt upplet skrapat ihop till 563,75 poäng och tog en 2:a plats av 14 och fick vårt 7:e cert 😀 !!

 

 

150426,10

150426,11

150426,12

 

Det var en lång dag, så jag kan ju lova att det var riktigt gott att få åka direkt hem till mamma och pappa och bli bortskämd med lagad mat! Efter det var det bara att åka direkt hem, packa om bilen och sen sjunka ner i soffan framför The Killing tills att ögonen inte kunde vara öppna längre!

Sen ringde klockan igen vid 6 i morse, och då studsade vi (eller ja, jag hasade mig mer 😉 ) upp ur sängen för att göra oss i ordning för ännu en dag med elitspårstävling!

Idag var det Lerum som hägrade, och vi möttes upp vid Flexator klockan 8 för att dra spårlotterna. Idag fick jag och Lyxa startnummer 7, och vi åkte ut i samlad trupp till spåren.

150426,13

150426,1

 

Efter lite väntan tillsammans med resten (det är alltid så himla trevligt att stå och småsnacka med medtävlande och spårläggare när man väntar på sin tur!) så blev vi ivägskickade en bit bort med bilarna, parkerade och spanade in vår upptagsruta.

150426,18

 

Jag hann rasta hundarna, ta av mig en tröja, lägga i ordning sele och lina och bli rejält nervös ( 😉 ) innan domarna kom. Då selade jag på Lyxa, gick till anvisad punkt och skickade ut henne i rutan. Hon gick självsäkert rätt ut i rutan, lite bortanför mitten vinklade hon tvärsäkert direkt åt vänster utan att tveka. Jag följde efter, höll andan när vi närmade oss rutans kant…. och inget återropande! Klockrent framspår ❤ ! Och sen, som så många gånger förr, spårade hon helt utan problem genom hela spåret. Framspår och alla pinnar in på 22 minuter ❤ !

150426,19

 

Tillbaka till klubben där det blev lite väntan innan det var dags för upplet. Mitt mål med uppletet (enda målet jag egentligen hade med tävlingen idag) var att vi skulle få till en bättre känsla i uppletet eftersom Lyxa blev lite ledsen igår. Och det lyckades vi med 😀 ! Poäng/föremålsmässigt var det lika illa som igår med bara 2 föremål in, men idag så var det ett helt annat utförande av Lyxa! Hon var pepp och glad, gick ut om och om igen och letade. Sen att hon inte hittade nått, det var återigen shit happens 😉 . Glad Lyxa är sjukt mycket värt även om det går lite dåligt!

150426,20

 

Sen hade vi lite mer paus med lunch innan det var dags för oss igen, så då fick lilla Pu komma ut och träna lite. Apporteringsgripanden, ingångar och fritt följ blev det. Toppen-Pu!

150426,21

 

Efter lunchpaus så började vi med platsen, där alla hundar skötte sig finfint med 10 på allihop. Sen var det bara att köra på med lydnaden för allihop. Jag och Lyxa var näst sist ut, och JÄVVLAR var bra det kändes!! 

Fotgåendet kändes super, inkallningen blev ÄNTLIGEN perfekt igen med både snygga skiften och jämt tempo i alla sträckor. Framåtsändandet OK men lite vingligt och lite ojämna utskick, krypet och skallen kändes jättefina. Metallapporten var SUPER med GALOPP hela vägen och tungapporten var stabil med galopp ut, fint gripande och snabb trav hela vägen in. Hoppet var felfritt fast inte lika långt fint uthopp som igår, och stegen var också felfri. Allt som allt en rejält skön lydnad!

Domarna gillade vad de såg och belönade oss med fantastiska 286,75 poäng vilket i slutändan gav oss smått otroliga 606,75 poäng, vårt 8:e cert och väldigt troligtvis en biljett till bruks-SM 2015!!!! Fantastiska Lyxa, vi har lyckats kvala till SM i ÄNNU en gren!! Bästa, bästa du ❤ !!

150426,23

150426,25

150426,24

 

 

2 reaktioner på ”En helg, två tävlingar, två CERT och troligtvis ett SM!!

  1. Men Mia ! WOOWWWW !!! Hur bra är ni inte ?! Så avundsjuk på betygen i fria följet (vår egen akilleshäl). Mäkta imponerande, storfavoriter är ni 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s