Det FANNS dåligt väder trots grymma kläder!

Igår blev det jubel och fanfarer när jag kom hem från jobbet, jag hade fått ett paket som innehöll kläder från en av min och Lyxas sponsorer Svenska DjurApoteket. Jacka, mössa och keps låg i paketet, och allt satt som en smäck 😀 !! Jag måste erkänna att det kändes LITE konstigt att ha på sig något som inte var rosa (snacka om att vara inrutad och inskränkt ) men det gick bra ändå 😉 ! Helt fantastiskt bra, skön och snygg jacka, tack så hemskt mycket Svenska DjurApoteket 🙂 !!

150506,1

150506,2

 

Kläderna fick direkt bekänna färg då vi åkte iväg i det grådassiga, regniga vädret för att möta upp Jonna, Anne-Li och deras rottisar i Lerum för träning. Vi började med ett upplet, där mina snälla kamrater vallade fullruta åt mig och Lyxa (så min vittring inte skulle vara i den) och la ut två föremål, ett nära i vänsterkant, ett djupt i höger.

Min plan var på att göra något av ett uthållighetsupplet, där Lyxa får gå ut flera gånger och söka tomt för att det finns så få saker i rutan, men ändå får känna att det inte är något att bli ledsen för att man inte hittar, utan att det ska vara en positiv känsla även om man blir inkallad till baslinjen utan föremål och utskickad igen. Min plan fungerade PERFEKT, och jag blir så glad när jag har en träningstanke, utför den, och den visar sig vara så smart som jag trodde inuti mitt huvud 😉 !

Första skicket i vänsterkant gick hon ut på djupet (förbi näraföremålet med någon meter) och sökte där ute. Sen kallade jag in henne, och belönade henne på baslinjen (för att hon tog min inkallning och ska ha förväntan på inkallningar och inte se dem som att hon har misslyckats). När jag hade flyttat mig på baslinjen så hade jag fått syn på föremålet, så nästa skick skickade jag henne snett ut mot vänsterkanten för att se om hon fick vind på det. Hon gick ut fint i galopp, fick föremålet i näsan och kom in och lämnade det.

Sen rörde vi oss över baslinjen, och jag skickade ut henne ett flertal gånger så hon fick söka tomt. Det härliga var att se att hon varje gång gick ut i galopp nästan hela vägen ut på djupet (Lyxa har en tendens att om hon tröttnar så går hon ut en kort bit i galopp och travar sen resten av vägen) och hon letade fint och tog mina inkallningar riktigt fint. Sista skicket blev i högerkant, och hon tog sig direkt ut hela vägen på djupet, fick träff på föremålet där och kom in med det.

Jag ÄLSKAR när jag är en smart hundtränare och får det resultatet jag vill ha 😀 !

150506,3 150506,4

Efter att Zolo kört upplet och Härja kört lydnad/brukslydnad så fick lilla Pu komma ut och köra. Hittills så hade det bara duggregnat, men när vi hade gjort vår ingång på planen (som BTW gick sjuuuukt bra!) så öppnade sig himlen mer och mer, och en bit in i vår linförighet (som kändes jättefin, Pu bryr sig knappt om kommendering eller att gå fot runt ”domare och TL” alls utan är så himla fokuserad på mig) så började det SPÖREGNA med så stora och hårda droppar så att det nästan gjorde ont 😛 !! Då avbröt jag linförighetsträningen, kändes inte så schysst att begära att hon ska gå och titta rätt upp i himlen med så hårt regn 😛 !

Medan Jonna och Anne-Li sökte det lilla skydd som fanns från vattenfallet från himlen, så körde jag och Pu kamplek, runda, läggande under gång, fjärrskiften och sättanden, med sjukt mycket vatten både uppifrån och nerifrån. Bästa lilla Pu tappar inte nått av intensiteten, farten eller arbetsglädjen trots skitväder, och hade inga problem att lägga och sätta sig i vattengräset. Ännu en jättefin egenskap hos en brukshund, bästa lilla träsktrollet ❤ !

150506,5

Vet inte om det syns, men vi är alltså GENOMBLÖTA, byxorna satt som klistrade på mig 😛 ! Men väldigt glada ändå ❤ !

När vi var klara så lugnade sig regnet lite grann, och mina allra bästa träningskamrater ställde upp att stå ute i regnet en stund till och vara grupp till mig och Lyxa för lite framåtsändande, tack så hjärtligt ❤ ! Jag började med saktasträckan från grupp, inkallning, och sen utsändande mot gruppen som lagt ut en leksak när Lyxa inte såg (ett par meter innan gruppen). Detta för att hon de senaste tävlingarna haft lite väl dåliga framåtskick, med kanske bara några galoppsteg och sen trav.

Återigen kändes det som att jag varit riktigt smart i mitt tänkande, för Lyxa svarade snabbt på leksakssuget och galopperade hela vägen fram. När vi testade ett skick utan leksak, så galopperade hon nästan hela vägen fram till grupp och bröt sen av fint vid gruppen. Varierade med skick utan och med leksak, och jag blev riktigt nöjd med resultatet!

Under tiden vi körde framåtsändande började det blixtra och åska, så jag valde att avsluta med en kort krypsession på den geggiga planen. Att krypa I en vattenpöl var för vidrigt för Lyxa även med baconost, men att krypa i ”lagom” med gegga och vattnigt gräs var inga problem. Duktiga tjejen!

Efter detta var det (konstigt nog 😉 ) ingen av oss som var sugna på att träna mer, så genomsura från topp till tå avslutade vi träningen och tog oss hemåt. Tre dårar med sina hundar som trotsar alla väder för att få till bra träning 😉 !

150506,6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s