Pus första spetsvinkel

Igår fick Pu ett spår.

  • Ca 400 meter
  • 4 st 9o-graders vinklar
  • 1 spetsvinkel
  • 6+slut
  • 1 stigövergång
  • Underlag mest blåbärsris
  • Drygt 1,5 timme liggtid
  • (Råkade även göra ett förledningsspår när jag gick tillbaka hem och råkade korsa det egna spåret 😛 )

Jag valde att enbart släppa ut max 5 meter lina på henne, då jag inte ville att hon skulle få chansen att i sin oerfarenhet springa långt över vinklarna och missa dem. Den planen fungerade riktigt bra, hon kände av varje vinkel, analyserade åt vilket håll den gick (1 nosade hon av andra hållet för att kolla om spåret gick ditåt, de andra vinklade hon rätt direkt). Spetsvinkeln var hon SUPERDUKTIG i, jag trodde att hon skulle gena över till nästa ben eftersom det låg så nära. Men hon gick nästan helt upp i vinkeln, funderade lite, och tog sen spåret ut ur vinkeln superfint. YAY!

150521,7 150521,6 150521,5 150521,4 150521,3

Det hon inte var helt yay-bra på, det var apportering av spårpinnarna 😉 ! Man märker en STOR skillnad i hennes hanterande av dessa jämfört med naturpinnar, de senare tvärnitar hon över och kommer in med, till skillnad från vanliga spårpinnar. De tre första i detta spår markerade hon bara med en snabb nosdutt (typ, ”här är den, ta den du” 😉 ) , och sen ville hon spåra vidare. Då valde jag att vänta ut henne tills hon grep den, och peppade henne att komma in med den och byta mot kattmat. De tre sista fungerade apporteringen fint på, men intresset/kunskapen om att även dessa ska apporteras in måste höjas. Lite pinnlekar och lite ”snuvad på konfekten” om hon går över (ex snöre knutet i pinnen så jag kan sno den själv) så tror jag det löser sig väldigt fort 🙂 !

Men utöver den detaljen, DUKTIG spår-Pu ❤ !

150521,2

Innan spåret så hade vi varit ute på en skogspromenad hela familjen. Så himla underbart väder fick vi, tur det när det bara en liten stund innan vräkt ner regn 😉 !

150521,1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s