Delad glädje är dubbel glädje!!

Det första jag vill säga om tävlingen i Karlsborg igår (förutom att den var FANTASTISKT bra arrangerad, tummen upp till Karlsborgs BK 🙂 ) är HURRA HURRA OCH GRATTIS till Jonna och Zolo som tog sitt första cert och dessutom vann hela tävlingen!!! Jag är SÅ stolt träningskompis och så glad för er skull, ni förtjänar detta SÅ mycket med all er träning, talang och häftighet på planen, skogen och uppletsrutan. Bästa bästa ni ❤ !!!

150601,10

 

Till vår egen tävling:

Gick upp vid 7 efter en underbar natt i husvagnen, jag sover så himla bra i den! Ut på morgonpromenad med tjejerna innan det var dags för husvagnsfrukost och sen samling med lottning vid 8. Tävlingen var delad så att hälften skulle ut och spåra och hälften skulle köra lydnad, vilket gjorde att hela tävlingen flöt på hur smidigt som helst. Jag drog startnummer sist av 13, och skulle därmed starta med lydnaden 🙂 .

150601,2

 

150601,3 150601,4

Vi började med en helt fläckfri platsliggning och dubbla 10 där. Lite väntan medan de 4 andra körde sina program, och sen in på planen.

Jag kände mig riktigt nöjd med hela vårt program, det var massor som gick precis som jag ville (och bara lite som gick som jag inte ville 😉 ). Lite blandad poängkompott gav oss tillslut 258,5 poäng (vilket var dagens bästa lydnadspoäng visade det sig sen 🙂 ). Bra start på dagen!

150601,5

Nästan direkt efter vår lydnad åkte vi ut till spåren. Bytte några ord med min spårläggare och telefonnummer ifall jag skulle ramla och bryta benet i skogen 😉 ! Efter kanske 20 minuter så kom domarna och det var dags för påsläpp. Lyxa kändes fokuserad och samlad och precis lagom i aktivitetsnivå när vi gick upp mot rutan, så jag skickade på henne nästan med en gång.

Rätt ut i rutan, till ungefär mitten av rutan. Där nästan tvärnitade hon, slängde huvudet snabbt åt vänster innan hon sekunden efter stenvände till höger och ryckte med mig där jag hängde bak i linan så jag nästan fick småspringa med 😛 ! Rutkanten kom, och ingen tillbakaropning! VÄRLDENS snyggaste framspår (som min spårläggare sen berättade hade gjort domarna jätteimponerade. Betyg solklara 10-10 med kommentaren BRA!! i kanten 🙂 !

Spåret var jättefint, varierande terräng (mycket ris och grisbökningar 😉 ! ), ett par övergångar över bäckar och lite klurigt lagda pinnar. Lyxa jobbade så himla fint med alla vinklar och plockade pinne efter pinne åt mig med allra största lycka och självförtroende. Bästa ❤ !

På ett ställe så snurrade vinden extremt mycket, och Lyxa gick först åt ett håll (där jag tror spåret gick), men ändrade sig och sneddade över ett kort parti och fortsatte sen spåra. Jag gissar att just där hade vittringen flyttat sig, och just där så tror (obs tror, jag har ingen aning 😉 ) jag att det låg en pinne, för när vi kom i mål 20 minuter efter start så hade vi tyvärr bara med oss 6+slut in. Men det spelade mig ingen roll alls, jag var otroligt nöjd som vanligt med min duktiga spårhund ❤

150601,6

Tillbaka till klubben och så ännu lite mer väntan innan uppletet. Och här kom dagens första och enda ledsamhet i hjärtat 😦 . Lyxa var tokpepp innan och tokpepp efter uppletet, men väl inne i rutan så verkade hon tappa allt självförtroende, driv och motivation för jobbet. 3 föremål kom in, men med dåligt tempo, lite grund och med ett stopp så blev betyget bara 6,5.

Jag skiter fullkomligt i betyget, men jag blir så himla ledsen när jag ser att Lyxa tappar självförtroendet och är låg och inte jobbar med den glädje och vilja som hon brukar göra. Som jämförelse så fick vi ju bara 5 i betyg på Lerumtävlingen, men då var känslan jättebra och vi var bägge två pepp och glada och Lyxa tyckte det var KUL, och det är det som är det viktigaste för mig när vi tävlar!

Som tur är så hade jag ju Jonna med mig, som fattar hur det känns och som både kom med bra råd och lät mig vara ledsen och smågnällig ett tag. Men nu är det ledsna över, och nu börjar arbetet med att ta tillbaka peppen, glädjen och arbetsviljan i momentet! Har jag lyckats höja den där j**la fjärren så ska jag väl kunna få till uppletet också 😉 !!

Sen var det bara att vänta på prisutdelningen, och vi tappade nästan hakan när vi såg prisbordet! Vilka fantastiska sponsorer Karlsborgs BK fått tag i!

150601,13

Som sagt innan, så fick bästa Jonna och Zolo kliva högst upp på prispallen! Men jag och Lyxa visade ännu en gång att vi har en hög lägstanivå, så vi skrapade ihop 566,5 poäng vilket räckte till en tredjeplats  av 13 starter och vårt 9:e cert! Så vi fick ta del av det fantastiska prisbordet där vi fick pokal, hundmat, biabädd, vackra blommor, leksaker, matskål, presentkort till Karlsborgs Camping, miniminiminispårapporter (betsade tunna glasspinnar typ), pyramidkoner, klicker, vädringskrok…. HELT otroligt, tack SNÄLLA Karlsborgs BK!!

150601,9

Och roligt nog, idag var det en halvsida i lokaltidningen där bästa träningskompisarna fastnade på bägge bilderna 🙂 !

150601,1

Foto på artikel: Per Dahlgren

Efter prisutdelningen var det bara kvar att häkta på husvagnen och rulla hemåt. Och jag måste säga igen, jag ÄLSKAR min husvagn ❤ ! Så smidig att dra, så himla mysig, och så samarbetar vi så bra att jag imponerar på mig själv med hur bra jag backar med den! Väl hemma backade jag in den på gården hur lätt som helst, så himla härlig känsla!

150601,11 150601,12

2 reaktioner på ”Delad glädje är dubbel glädje!!

  1. Grattis till er placering! Riktigt bra jobbat 🙂
    Hoppas att ni snabbt kan hitta ett sätt att återfå självförtroendet i uppletande.
    Kul att ni hamnade i mittuppslaget 🙂

    • Tack så mycket 🙂 ! Vi kommer förhoppningsvis snart lösa knutarna, det har vi gjort förut så det borde vi kunna nu med 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s