Hundfylld nationaldag

Åh vad jag älskar helger! Idag har jag faktisk haft en HELT ledig helgdag också, utan vare sig tävling eller träningsdate inbokade. Och de är riktigt sköna, bara de inte blir alldeles för många😉!

Jag började med en sovmorgon, och vaknade till ett rejält regnoväder! Men strax därefter blev det strålande sol, och då skyndade jag och hundarna ut i skogen och fick runt en timme där innan himlen började se allt för suspekt ut så vi drog oss hemåt.


Sen blev det lite hushållsfix medan regnet slog utanför. Lagom till Andreas kom hem från jobbet så sken solen igen, och han och snusrarna gick ut och la spår till Lyxa.

Sen åkte vi till brukshundsklubben och körde ett par snabba pass med Smalis och Boss 😊! Smalis fick köra kontaktnät och startträning, Boss fick köra bommen, a-hindret och platta tunneln.


        

Sen när vi kom hem gick jag ut ett kortare spår till Pu innan Lyxa fick ta sitt.

700 m, 5+slut, förledningsspår från 3 lösa snusrar, drygt 2 timmar liggtid, mestadels så högt och tätt blåbärsris så jag inte hade haft en suck att hitta pinnarna själv även om jag hade velat 😜! Men Lyxa var duktig och plockade in allt till mig. Duktig spår-Lyxa ❤️!


Sen fick Pu ta sitt spår. Lilla Pu är jättefin i sitt spårarbete och tycker det är sanslöst kul att spåra! Går inte på viltspår, noggrann och håller sig fint i spårkärnan mesta delen av tiden, tar jättefina vinklar både 90-gradare och spetsar!

Det hon fortfarande inte är tiptop på (minst sagt 😜) är att apportera in vanliga spårpinnar, hon bara duttar på dem och vill gå vidare för att spåret har så mycket högre värde!
Så idag fick hon ett ca 250 m långt spår med 5+slut, 2st 90-graders vinklar , drygt 1 timme liggtid. Hon fick inte fortsätta spåra innan hon kom in med pinnen till mig, och jag la ner MYCKET tid och belöning vid pinnarna och belönade flera gånger för att hon tog upp dem och gav dem till mig.
Sista två pinnarna och slutleksaken behövde jag inte ens uppmuntra henne att plocka upp komma med dem, så jag tror vi fick lite framsteg i pinnhanteringen 😊.

I övrigt, helt felfritt spårarbete ❤️!

150608,3

Nu blir resten av kvällen lugn i tv-soffan! I morgon åker Boss, Barney, Smalis och Pu med Andreas och jobbar, medan jag och Lyxa drar på en heldags agilitykurs för Elin Fahlgren, wohoooo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s