Måndagsträning med agility, bruks och lydnad

Igår åkte jag direkt från jobbet till klubben, där jag mötte upp Andreas, Boss och Smalis för lite agilityträning. Hade glömt att ta med ombyte, så jag var rätt nöjd över att jag bara skulle vara coach, kamerakvinna och lyfta på släpet för Boss 😉 !

150630,1

 

Boss fick träna separat på däcket, platta tunneln, bommen och gungan, och fick sen köra en liten hoppkombo ett par gånger. Smalis fick köra olika banor med olika hinderhöjd. Bägge hundarna var duktiga i den kvava värmen, och Boss verkar ha mognat ännu ett snäpp då han både höll sig i skinnet när det var andra hundar på planen (= inte låste sig och bara asskällde på dem 😉 ) samt att han t.o.m kunde ligga ner tyst i buren medan Smalis körde (annars brukar han ofta sitta och skälla/yla av avundsjuka 😛 ! Mini-Monstret kanske börjar bli vuxen ❤ ?

 

Efter träningen åkte vi hem och åt middag, innan jag och tjejerna drog och tränade med Jonna, Zolo och EskilIgår hade vi ännu en sån där feelgood-träning, där alla fyra hundarna bara var SÅ duktiga ❤ !

Medan jag inväntade Jonna så vallade jag en uppletskorridor till Pu och Lyxa. 15×50 m med fyra föremål ute, 2 nära och 2 på djupet. Lyxa fick börja, och NU känner jag att vi är på G med uppletsglädjen igen 🙂 ! Jag har beslutat att nu så skiter jag i om tempot är trav i rutan, bara hon letar aktivt och med massa förväntan. Hon fick ett stopp i rutan på andra skicket där hon stirrade på mig, jag vände bort huvudet och väntade ut henne. Det bästa var att så fort hon tog ett kliv framåt så fick hon vittring på ett föremål och tog med det in, så hon fick direktbelöning för att börja röra sig igen 🙂 ! De andra föremålen letade hon aktivt och fint hela tiden och höll dem fint hela vägen in i utgångsposition. Duktig och glad upplets-Lyxa ❤ !

140623,9 upplet

 

Sen fick Lilla Pu köra i sin första uppletskorridor (hon har ju bara kört linjetag med 1 föremål innan) med 4 föremål ute. Och jag blev SÅ GLAD!

Första skicket ut i korridoren gick hon rätt ut i högra hörnet och plockade föremålet där! Lite missförstånd med att hålla hela vägen in, men i övrigt var jag SÅ nöjd!

 

Efter belöning så skickade jag ut henne igen från typ samma punkt (första gången någonsin jag skickat henne på nytt föremål direkt efter det första) och då visade fina tjejen att hon har både farttanke ut OCH har på nosen direkt från början ❤ ! Så himla glad i grunderna hon visar i uppletsträningen!

150630,2

Duktiga uppletstjejer!

Sen blev det lydnadsträning, och jag och Lyxa körde igenom SM-momentordningen igen med utvalda hjälper och belöningspunkter. Överlag är jag SÅ nöjd med utförandet, och lite extra nöjd med konskicken/stoppen, omdirigeringen på dirapp, helhetskänslan i fotgåendet, hopp apport (trots mitt MUPPIGA kast, så ska jag INTE kasta på SM 😛 ).

Och inte att förglömma VITTRINGEN, som även om den inte kom med på film var den BÄSTA Lyxa någonsin gjort!! Full stadga innan skick, galopp hela vägen ut, grep pinnen (kl 9 i cirkel) direkt och så galopp hela vägen in igen ❤ ! BÄST!

Lilla Pu var duktig hon med, och fick köra lite fotgående, runda, läggande under gång, apportering och ingångsträning. Duktiga lilla lakritssnöret!

Såna här träningsdagar tankar verkligen energi 😀 ! Bästa lydnadshundarna ❤ !

150630,4 150630,5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s