Pus första dragpass

jag har fortfarande inte riktigt smält Pus fina röntgenresultat, jag blev SÅ glad ❤️! Alla fyra hundarna som röntgats i kullen har ju alla fått samma fina resultat, A/UA. Jättefin statistik och så kul för uppfödare och ägare!

Vi firade det fina resultatet med ett första dragpass 🙂 ! Pu har ju även innan röntgen hängt med på både joggingturer och cykelturer, men då hela tiden lös. Jag ville vänta med att lägga lite tyngd/motstånd till efter röntgen för att veta vad utgångsläget var. Även om hon hade haft sämre resultat så skulle jag ha tränat henne precis som jag planerar att göra nu, men hade kanske lagt upp stegringen i träningen lite annorlunda i samråd med vår fysioterapeut.

Men nu blev ju resultatet det bästa, så nu var det dags att testa 🙂 . Passet la jag upp såhär: 

* 1,5 km promenad/jogging med mig vid sidan av cykeln (JA jag joggade ✌️)

* 4 km med mig på cykeln och hundarna i sele och lina i midjebälte så de fick lite motstånd i selen, i ett grundläggande 5,30 min/km tempo med snabbare intervaller (Pu galopperade längst fram i linan nästan hela tiden, Lyxa låg mest i snabb trav vid sidan om mig och gick bara upp i galopp i intervallerna 😜)

* 1,5 km nedvarvning med lösa hundar 

   
 Pu var asduktig! Låg längst fram i spänd lina och lyssnade jättebra på mina tempohöjande/sänkande kommandon och mina riktningsanvisningar. Hon klarade även av retning av frågar som flög lågt och rådjur på vägen utan att släppa sin uppgift.Kan bli en bra draghund det där ✌️!   

Duktiga och nöjda tjejer ❤️!

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s